Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēka vēlas iepazīstināt savus lasītājus ar grāmatu jaunumiem novembrim. Turpinājumā neliels ieskats.

 

     Lielākie bērni varēs lasīt D. Valjamsa darbu “Dēmoniskā dentiste” un noslēpumainā rakstnieka BNR.1 uzrakstīto atraktīvo piedzīvojumu grāmatu “Labie draugi”.

 

     Grāmatā aprakstīti mazā, baltā robota, ko sauc par Donovanu, un pavisam parasta zēna Emīla piedzīvojumi. Donovana slepenā kamera ieraksta ikvienu zēna soli un Emīls secina, ka būt kopā ar robotu nemaz nav tik viegli.
 

     Kas gan ir noslēpumainais autors, kurš parakstās kā BNR.1? To jūs uzzināsiet lasot grāmatu.

 

     Jauniešiem šomēnes piedāvājam jaunās latviešu rakstnieces E. R. Landeras romānu “Digitālo neaizmirstulīšu lauks”.

 

     Visiem mūsu lasītājām tumšajos rudens vakaros piedāvājam pamēģināt kādu neierastu nodarbi – apgleznot vai uztapot sev šallīti. Praktisko darbu grāmatas no novembra jaunumu kolekcijas A. Augustinovičas “Zīda apgleznošana” un I. Felpsas “Tapošana” būs teicami palīgi.

 

     Vēlaties adīt, izšūt vai tamborēt? Nāciet uz bibliotēku! Šeit Jūs varēsiet atrast daudzas idejas savām radošajām nodarbēm!

 

     Ja gribat tuvāk iepazīt biznesa pasauli, piedāvājam ekonomikas doktores I. Leibus grāmatu “Pirmie soļi komercdarbībā” un J. Neilandes “Komersanta ABC”.

 

     Latviešu oriģinālliteratūras cienītājiem šomēnes varam piedāvāt M. Svīres eseju krājumu “Ja pulkstenis nenodos” un S. Gailītes “Sintijas stāstu”.

 

     Grāmatas “Sintijas stāsts” pamatā ir reālu cilvēku reāla dzīve – tas arī ir viens no daudzajiem iemesliem, kādēļ lasītāji šo darbu iemīļojuši. Stāsts izceļas ar sirsnību un iejūtību, dziļu iejušanos un līdzdalību attēloto cilvēku likteņos.

 

     Taču, ja Jums gribas vienkārši atpūsties un palasīt, bibliotēkā varēsiet izvēlēties L. Railijas cikla “Septiņas māsas” 2. grāmatu “Vētru māsa” vai D. Nikolsa asprātīgo romānu “Mēs”.

 

     Kriminālromānu cienītājiem piedāvājam K. J. Valgrēna aizraujošā romāna “Ēnu vīrs” tulkojumu latviešu valodā.

 

     Mūsu bibliotēka ir ģimenes bibliotēka, tāpēc savu krājumu cenšamies papildinām ar jaunumiem, kas interesētu dažādu vecumu lasītājus.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

 

     Atgādinām, ka jaunumu diena 2. bibliotēkā ir mēneša pirmā piektdiena!