Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Rēzeknes 2. bibliotēka, atskatoties uz pagājušo gadu, piedāvā bibliotēkas visvairāk lasīto grāmatu TOP 10.

 

     Visvairāk lasītā grāmata vēl joprojām ir E L Džeimsas „Greja piecdesmit nokrāsas”  (jau izlasīta 34 reizes un 10 reizes 2014. gadā). Arī šīs grāmatas turpinājumi „Tumsa piecdesmit nokrāsās”  un „Brīvība piecdesmit nokrāsās” nav mazāk pieprasīti (lasīti jau 31 un 29 reizes).

 

 

     Pilsētas 2. bibliotēkas lasītāji ir iecienījuši latviešu oriģinālliteratūru, nepārspēti topā ir Monikas Zīles darbi. Viņas romāns „Vārdotājas brīvdienas” ir viena no bibliotēkas lasītāju pieprasītākajām grāmatām 2014. gadā (lasīta 12 reizes).

 

   

 

     Ne mazāka interese ir par Ingas Ābeles „Klūgu mūku” (izlasīta jau 16 reizes ) un Māras Zālītes grāmatu „Pieci pirksti” (18 reizes).  Lasītāju neatslābstoša interese pagājušajā gadā ir piederējusi abām  tālumā mītošajām latviešu rakstniecēm Laimai Kotai ar pieredzēto Turcijā („Mana turku kafija” lasīta 9 reizes) un Norai Ikstenai, iepazīstot Gruziju („Dievmātes draudzene” lasīta 11 reizes).

 

   

 

     Lasītāju pieprasītāko grāmatu vidū drošu pozīciju saglabā arī Šarlotes Linkas darbi. Pagājušajā gadā bibliotēkas lasītāji visbiežāk interesējās par viņas sarakstīto ģimenes sāgu 3 grāmatās: „Vētru laiks”, „Savvaļas lupīnas” un „Mantinieki” (katra grāmata izlasīta 15 reizes). Nemazinās interese arī par Jū Nesbē darbiem. Viena no pieprasītākajām grāmatām ir „Atriebes dieviete” (lasīta 10 reizes).

 

   

 

     Savukārt jauniešiem visvairāk lasīto grāmatu topā vēl arvien ir Matsa Strandberga romāns „Aplis” un tā turpinājums  „Uguns” (katrs lasīts 9 reizes). Pieprasīta ir bijusi arī Veronikas Rotas antiutopijas  triloģija „Citādie” (lasīta 8 reizes), „Dumpinieki” (lasīta 9 reizes) un „Sabiedrotie”.

 

2. bibliotēkas visvairāk lasīto grāmatu TOP 10

(klikšķiniet uz nosaukuma, lai pārbaudītu pieejamību)

1. E L Džeimsa „Greja piecdesmit nokrāsas”

2. M. Zīle „Vārdotājas brīvdienas”

3. M. Zālīte „Pieci pirksti”

4. I. Ābele „Klūgu mūks”

5. L. Kota „Mana turku kafija”

6. N. Ikstena „Dievmātes draudzene”

7. J. Nesbē „Atriebes dieviete”

8. Š. Linka „Vētru laiks”

9. M. Strandbergs „Aplis”

10. V. Rota „Citādie”