Sagaidot martu un Starptautisko sieviešu dienu, kas nāk līdz ar pavasarīgām vēsmām, esam sarūpējuši „cāļa zupu sievietes dvēselei” – grāmatu izlasi par sievišķīgām tēmām un sievietēm aktuāliem jautājumiem. Tajā varēsiet smelties arī idejas un skaistus vārdus apsveikumiem sievietēm.

 

SIEVIETES MŪŽA VĒLĒŠANĀS – BŪT, KĻŪT UN PALIKT SKAISTAI

 

Diāna Airensa

„Rūpīgi glabātie skaistuma noslēpumi”

Grāmatā noskaidrosiet, kā kopt seju, ķermeni, matus un nagus, neiztērējot vesela mēneša budžetu; iegūt slaidu vidukli, neievērojot stingras diētas; izdevīgi iepirkties, neuzķeroties uz izpārdošanas trikiem; novērst „skaistuma avārijas”, nekrītot panikā.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Vislabākā attīrošā maska. Blenderī sasmalciniet 1 tasi auzu pārslu, pievienojiet 3 pilienus mandeļu eļļas, pusi tases piena un 1 olas baltumu. Visu samaisiet viendabīgā masā un uzklājiet uz sejas. Pēc 20 minūtēm noskalojiet.” 

Pārbaudīt pieejamību

 

Terēze Lorenca

„Skaistuma anatomija”

Grāmata adresēta dažāda vecuma sievietēm – arī tām, kuras domā, ka viņām nekādi padomi nav vajadzīgi – jaunām un veiksmīgām, kam šķiet – to sejas nekad neapvītīs, jo āda vienmēr būs gluda.

Iedvesmojoši vārdi no grāmatas
„Būt skaistai – tas ir sievietes pienākums pašai pret sevi. Un pret tiem, kurus mīlam. Protams, arī pret tiem, kuri mīl mūs. Tas nav nekas sarežģīts, tikai jāatceras, ka ikkatrā no mums mīt kāda valdniece. Kura? To mēs varam izvēlēties pašas. (..) Nekur nav teikts, ka skaistums piederas tikai jaunībai, slaidumam un svaigumam.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Stefānija Palma, Urzula Šulca

„Tava stila rokasgrāmata”

Grāmatā tiek aprakstītas dažādas izjūtas, kā pareizi izjust savu figūru, apzināties tā proporcijas, kā izjust savu ķermeni, ko seja un figūra liecina par „jūsu tipu”, kā radīt pašai savu stilu. Autores sniedz ieskatu, kā pareizi un veiksmīgi kombinēt krāsas apģērbā, noteikt savas krāsu auras. Grāmata ietver nelielu drēbju skapja ABC, kas sniedz pamācību haosa savaldīšanai skapī, no kā atvadīties un ko atstāt!

Noderīgs padoms no grāmatas
„Jums ir zaļas acis? Veidojiet kontrastu ar nelielu devu oranžas krāsas, kā arī papildinošas krāsas un izmantojiet tās (vislabāk sejas tuvumā) kaklarotā, lakatiņā vai lūpu krāsā!”

Pārbaudīt pieejamību

 

Džozefīne Fērlija

„Dabiskā kosmētika”

Šajā grāmatā pieredzējusi skaistumkopšanas eksperte atklāj simtprocentīgi dabiskas kosmētikas noslēpumus sejas, ķermeņa un matu skaistumam. Grāmatā aprakstītos kosmētikas līdzekļus itin viegli var pagatavot mājās, turklāt tam nav vajadzīgas īpašas spējas virtuvē vai milzīgs piemājas dārzs.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Arī piens ir lieliski piemērots niezošas, raupjas un sausas ādas kopšanai – pievienojiet vannas ūdenim 1–2 krūzes svaiga piena vai piena pulvera. Pienā labi šķist ēteriskās eļļas, tādēļ pirms piena ieliešanas vannas ūdenī pievienojiet tam katrā krūzē 4–5 pilienus savas iecienītākās ēteriskās eļļas.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Nikija Hembltona-Džounsa

„Par 10 gadiem jaunāka”

Šajā grāmatā ir apkopoti vispārīgi padomi – par ēdiena spēku, par to, kā pareizs uzturs ietekmē dzīves ilgumu, ļaujot saglabāt jaunību.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Dzeriet vairāk ūdens! Pētījumi rāda, ka celulīta skartajās vietās ir liels daudzums šūnu, kas aiztur ūdeni. Liekais šķidrums nokļūst šajās šūnās, izraisot pietūkumu. Tas ir galvenais celulīta cēlonis slaidām sievietēm.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Mirjama Stoparde

„Kā kļūt slaidai”

Autore piedāvā septiņu dienu ēšanas plānu slaidai auguma līnijai. Grāmatā doti padomi, kā rīkoties, lai jaunais ēšanas plāns izdotos, kā plānot ēdienkarti, kā iepirkties.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Ļoti noderīga lieta, kas daudziem cilvēkiem palīdz neatkāpties no sava nodoma novājēt, ir līgums. Tādēļ, ja vēl neesat to izdarījusi, ierakstiet tajā datumus, atrodiet kādu, kas līgumu apliecina, un apstipriniet to ar savu parakstu.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Rozija Vatsone

„Manikīrs un pedikīrs”

Šajā grāmatā uzzināsiet, kāda ir nagu struktūra, kā novērtēt nagu stāvokli un kā tos palutināt. Tā ļauj izvērtēt manikīra un pedikīra procedūras un sniedz profesionālus padomus, kā nagus padarīt stiprus un skaistus – kā  tikt galā ar kutikulām, kā saprast, ka nagus apsēdusi kāda slimība, kā nagus ilgstoši saglabāt sakoptus, kā pielietot dažādas nagu dizaina tehnikas.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Pulējamās vīles nedrīkst izmantot ļoti bieži. Regulāri virspusējai nagu kopšanai ieteicams apstrādāt nagu ar četrstūra formas pulējamo vīli, bet blokvīli iesaka izmantot retāk. Biežāka pulēšana negatīvi ietekmē nagus.”

Pārbaudīt pieejamību

 

SIEVIETE VIRTUVĒ

 

„Konservēšana. Rokasgrāmata čaklai saimniecei”

Grāmatā sniegti padomi, kā saglabāt un pārstrādāt augļu, ogu un dārzeņu ražu, sagatavot ziemai sēnes, gatavot mājas vīnus, liķierus un uzlējumus, kūpināt zivis, žāvēt gaļu, gatavot desas un citus gaļas izstrādājumus. Iekļautas receptes etiķa un pikanto piedevu sagatavošanai.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Konservu uzglabāšanai vispiemērotākais ir pagrabs ar ventilāciju, pilsētas dzīvokļos tos var uzglabāt aukstajā skapī, kur ir ventilācija no āra. Konservu kvalitāti ietekmē to uzglabāšana gan paaugstinātā temperatūrā (virs 25oC), gan arī pazeminātā temperatūrā (zem 0oC), nav ieteicamas arī krasas temperatūras svārstības.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Darja Doncova

„Pavārgrāmata sliņķei”

Krievijā par ironiskā detektīva karalieni dēvētā rakstniece Darja Doncova savulaik uzrakstīja nevis kārtējo detektīvu, bet gan pavārgrāmatu, turklāt dodot tai daudzsološu nosaukumu. Tajā viņa „debitē” kā visparastākā mājsaimniece, kura ilgus gadus nostāvējusi pie plīts, sieviete, kurai reizēm pietrūcis naudas, un ģimenes māte, kura ir bijusi spiesta ņemt vērā daudzo mājinieku – bērnu, vīra, vedeklas, mazbērnu, trīs suņu un divu kaķu – gastronomiskās vēlmes. Galvenokārt grāmatā ir apkopotas receptes, kas neprasa no saimnieces ilgstošas pūles.

Padoms no grāmatas
„Plāni izveltnētu mīklu grūti pārlikt uz plāts. Pārkaisiet veltnējumu ar miltiem un uzritiniet uz mīklas ruļļa, bet virs plāts to atkal atritiniet. Pirms cepšanas pārziežot mīlu ar olas dzeltenumu, saldinātu vai sāļu ūdeni, pienu vai taukiem, tā cepot pārklāsies ar zeltainu garoziņu.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Darja Doncova

„Pavārgrāmata sliņķei – 2”

Šajā pavārgrāmatā apkopotas dažādu pasaules tautu ēdienu receptes. Tās ir sakārtotas pēc valstīm alfabēta secībā. Grāmatā ir franču sīpolzupa, grieķu kūka bertuta, Amsterdamas gaisīgais pīrāgs, itāļu lazanja, rumāņu čulama un daudzi citi citzemju raksturīgākie ēdieni.

Recepte no grāmatas
Piparmētru mērce
1 saišķis piparmētru, 3 tējkarotes cukura, 2 ēdamkarotes vīna etiķa, 5 ēdamkarotes ūdens.
Sīki sagrieztas piparmētru lapas sajauc ar cukuru un vīna etiķi, pielej ūdeni un 2 stundas ļauj ievilkties, lai mērce kļūtu aromātiska.

Pārbaudīt pieejamību

(Vairāk recepšu grāmatu izstādēs meklējiet šeit.)

 

PADOMI UN CĀĻA ZUPA SIEVIETEI…

 

Tīna B. Tesīna, Elizabete Fraiera Viljamsa

„10 gudrākie  lēmumi, kādus sievietei vajadzētu pieņemt līdz 40 gadu vecumam”

Šī praktiskā rokasgrāmata atklāj sievietēm, kā neļauties dzīves straumei un izveidot sev vēlamo dzīvi, pieņemot dažus būtiski svarīgus lēmumus. Lasītājas uzzinās, kā uzlabot savu personisko un lietišķo dzīvi vai finansiālo stāvokli. Virkne praktisku vingrinājumu parādīs, kā šos „10 gudrākos lēmumus” ieviest dzīvē. Sievietes uzzinās, kā novērtēt, vai viņu lēmums ir saprātīgs, kā noteikt prioritātes un saglabāt motivāciju, iepazīties ar viņās mītošo „gudro sievieti” un iegūt zināšanas, kas nepieciešamas, lai varētu turēt sev doto solījumu.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Atrodiet katru dienu pāris minūšu, lai vienatnē izteiktu sev atzinību. Tas ir vienkāršs, aizraujošs un iedarbīgs paņēmiens. Iedomājieties, kā tas būs, ja katru dienu aizvadīsiet pilna enerģijas un motivācijas!”

Pārbaudīt pieejamību

 

Kamila Mortone

„Kā staigāt augstpapēžu kurpēs”

Šī grāmata būs lielisks humorpilns padomdevējs mājas solī, birojā un attiecību veidošanā, kā arī patīkama izklaide brīvajos brīžos. Īpaša tās „odziņa” ir Džona Galjano priekšvārds, Manolo Blanika, Vivjenas Vestvudas, Dolce&Gabbana un citu skaistuma ekspertu padomi.

Noderīgs padoms no grāmatas (tēma – braukšana ar auto)
„(..) Neniknojies, kad atrodies pie auto stūres. Ja kāds nejēga skubina tevi steigties, uzliec kompaktdisku ar nomierinošu mūziku un ignorē nemiera cēlēju. Ja apstāsies, tu izšķērdēsi pārāk daudz laika, un viņš – nedod Dievs! – var pat uzsākt ķīviņu, tāpēc neņem to visu vērā, nestrīdies. Ja situācija kļūst bīstama, palaid viņu garām. Mūlāps!”

Pārbaudīt pieejamību

 

Arnis Lozins, Uldis Ozols

„Izdzīvošanas ABC sievietēm”

Grāmata aicina lasītājas aktīvi rīkoties, nevis ļauties izmisumam, ja gadītos nonākt ekstremālā situācijā. Sievietes šajā grāmatā atradīs galvenos pašaizsardzības paņēmienus un dažādus padomus, kā izdzīvot ārkārtējās situācijās un sniegt pirmsārsta palīdzību cietušajiem.

Noderīgs padoms no grāmatas (tēma – ieroči neapbruņotas sievietes rokās)
„Kurpe. Parasti kurpe tikai pastiprina sitienu, bet, ja kurpe ir ar smailu papēdi, ļaundaris jau riskē dabūt caurumu galvaskausā; kurpe lietojama tāpat kā āmurs vai gaļas cirvītis, tikai jāsit spēcīgāk.”

Pārbaudīt pieejamību

 

„Kā cāļa zupa sievietes dvēselei”

Šajā aizkustinošo stāstu kolekcijā no sērijas „Cāļa zupa dvēseli” ir apkopoti stāsti, kas godina sievietes spēku un atklāj sievietes dvēseles skaistumu. Lasot grāmatas nodaļas par laulību, māti, novecošanu, paaudžu maiņu, attieksmi, pašcieņu, prieku un augstāko saprātu, sieviete var iegūt iedvesmu, prieku un atbalstu.

Iedvesmojoši vārdi no grāmatas
„Šī mācība, ko es guvu tikai piecās minūtēs, aizskāra manī kādas dziļas jūtas. Es biju aizkustināta, jo manas meitas jaunajās acīs es vēl aizvien varēju kļūt par visu, ko vien vēlos! Mans vecums, mana pašreizējā karjera, mani pieci bērni, mans vīrs, mans bakalaura grāds, mans maģistra grāds – tam visam nebija nekādas nozīmes. Viņas acīs es vēl aizvien varēju sapņot un tiekties pēc zvaigznēm. Viņas acīs es vēl aizvien varēju kļūt par astronauti vai pianisti vai, iespējams, pat operdziedātāju. Viņas acīs es vēl aizvien varēju nedaudz izaugt, un manā dzīvē vēl aizvien bija daudz dažādu iespēju.”

Pārbaudīt pieejamību

 

SIEVITE UN VĪRIETIS. ATTIECĪBAS, MĪLESTĪBA, LAULĪBA

 

Stīvs Hārvijs

„Rīkojies kā sieviete, domā kā vīrietis”

Grāmata ļauj ielūkoties vīrieša prātā. Tā noderēs katrai sievietei, kas vēlas izprast vīriešus kā sugu. Noteikumi un padomi grāmatā ilustrēti ar humora pilnām un sirsnīgām anekdotēm.

Padoms no grāmatas
„Sieviete, kas zina, ka vēlas apprecēties, veidot ģimeni un audzināt bērnus, tiks uzskatīta par cienīgu kļūt par sievu. Sieviete, kurai nav plānu attiecībām, kas ilgst ilgāk par nedēļu, it trofeja.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Elena Feina, Šerija Šneidere

„Pamatlikumi. Laika gaitā pārbaudīti noslēpumi, kā sagūstīt Īstā Vīrieša sirdi”

Grāmata sniedz padomus, kā savaldzināt vīrieti, lai viņš spētu ieraudzīt labāko, kas ir sievietē, un aizdomātos par viņas iegūšanu uz visiem laikiem.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Pirms ievest vīrieti savā dzīvoklī, ieliec šo grāmatu galda atvilktnē, noslēp arī pārējās grāmatas par to, kā psiholoģiski palīdzēt sev pašam. (..) Ieliec skapī arī novalkātos halātus un visu pārējo, ko tu nevēlies, lai viņš redzētu, piemēram, zāles pret kuņģa darbības traucējumiem.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Roberts A. Džonsons

„Gulēt ar debesu sievieti”

Grāmatā autors ar mītu, stāstu un anekdošu palīdzību rāda, kā vīrieša dzīvi un attiecības ar māti, māsu, sievu, meitu un citām sievietēm un vīriešiem iespaido sievišķīgie elementi viņā pašā. Neskaidrība par šiem elementiem vīrieša dzīvē un personībā ir iemesls daudzām negatīvām izpausmēm – izkropļotai attieksmei un domāšanai attiecībās ar sievietēm, depresīvam garastāvoklim, tieksmei uz pašnāvību, incestam.

Rindas no grāmatas
„Simtiem reižu esmu vīriešiem devis norādījumu: „Ejiet mājās, ieklausieties savā sievā kaut pusstundu un ieraugiet, kas viņa ir patiesībā!” Vīrieti, kas uzklausa šo padomu, gaida atklāsme.
(..) Vīrieša attiecībās ar sievu izpaužas viņa psihes līmeņu smagākie sajaukumi, un parasti sieva ir tā, kas izbauda vīra neirotisko struktūru ļaunāko pusi. (..)”

Pārbaudīt pieejamību

 

Lora Šlesindžere

„Kā pabarot un aprūpēt vīru”

Šī grāmata sievietēm atgādina šķietami vispārzināmas, bet reizēm piemirstas patiesības par vīriešiem, piemēram, visi vīrieši vēlas savas sievietes darīt laimīgas, viņi apvainojas un jūtas morāli pazemoti, ja sievietes viņus grib pārtaisīt pēc sava prāta, vīrieši ilgojas pēc pastāvīgas sieviešu mīlestības un pielūgsmes.

Vērtīgs citāts no grāmatas
„Vīrieši glābj, labo, apgādā, aizsargā, bet nesēž, nepukojas un nepārtaisa. Vīrieši ir aktīvi un orientēti rīcībai. Viņi to dara saskaņā ar mīlestību, pienākumu, atbildību un raksturu. Ja sieviete grib dzīvot laimīgu ģimenes dzīvi ar labu vīrieti, tad viņš ir jāciena un jānovērtē. Labs vīrietis ir tieši tāds, un viņš nekad nebūs labākā draudzene.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Betija Maklelena

„Palīgā! Es dzīvoju ar vīrieti puišeli”

Grāmatas autore ir psihoterapeite, viņa ar gaišu humora pieskaņu diskusijas veidā analizē dažādas skumdinošas dzīves situācijas, ar ko ikdienā nākas saskarties mūsdienu sievietei. Izdevumam cauri vijas jautājums – kādēļ tik daudziem vīriešiem ir grūtības kļūt garīgi nobriedušiem?

Noderīgs padoms no grāmatas
„Dīvaini, bet tā ir taisnība, ka sievietes, dzīvojot kopā ar garīgi nenobriedušu vīrieti, bieži jūt vainas apziņu. Nelaimīga, attiecībās vīlusies sieviete uzskata, ka pie visa vainīga viņa. (..) Laiku pa laikam atpūties no savām problēmām. Ej iepirkties! Aizej uz kino! Izpeldies! Atļauj sev nedomāt par problēmām veselu dienu! Redzēsi, cik viegli kļūst.”

Pārbaudīt pieejamību

 

sievas-lugsanas-speks.jpg - 55.01 KB

Stormija Omaršana

„Sievas lūgšanas spēks”

Vairāku bestselleru autore S. Omaršana savā grāmatā „Sievas lūgšanas spēks” stāsta par to, kā Dievs ir stiprinājis viņas laulību, kad viņa sākusi lūgties par galvenajām vīra dzīves jomām. 23 nodaļās autore apskata tādas sfēras kā vīra prāts, dzīves uzdevums, pagātne, emocijas, pašvērtējums, pārbaudījumi, seksualitāte, labā slava, paklausība u. c. Blakus piemēriem no dzīves grāmatā atrodami arī lūgšanu paraugi un Bībeles panti, kas iedvesmo un iedrošina sievas droši paļauties uz Dieva apsolījumiem laulības dzīves atjaunotnei un izaugsmei.

Iedvesmojoši vārdi no grāmatas
„Vispirms saprotiet, ka spēks, kas piemīt sievas lūgšanai, nav līdzeklis, kā iegūt varu pār savu vīru. Tādēļ, sievas, nesacerieties! Patiesībā viss ir pilnīgi pretēji. Ir jānoliek malā jebkādas pretenzijas uz savu spēku un jāpļaujas uz Dieva spēku, kurš spēj pārveidot tevi, tavu vīru, tavus apstākļus, tavu laulību. Šis spēks nav dots, lai to turētu gatavībā kā ieroci, ar kuru atvairīt mežonīgu zvēru. Tas ir maigs atjaunošanas instruments, kas darbojas caur sievas lūgšanām, – sievas, kuras vēlme rīkoties pareizi ir lielāka par vēlmi būt pareizai un vēlme dāvāt dzīvību – lielāka nekā vēlme atdarīt.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Robina Norvuda

„Sievietes, kas mīl par daudz”

Grāmatā apkopoti psiholoģes padomi, kā rīkoties sievietēm, kas attiecībās ar vīriešiem zaudējušas savu es un vēlas atbrīvoties no šīs atkarības. Vairākās nodaļās ir apkopotas biežāk sastopamās situācijas – pārlieku lielas mīlestības modeļi. Autore ar saviem skaidrojumiem un risinājumiem palīdz pārvarēt šo kaitīgā ieraduma formu, kas dažreiz var būt tikpat bīstama un degradējoša kā alkohols.

Pārbaudīt pieejamību

 

SIEVIETES VESELĪBA. SIEVIETES LAIME BŪT MĀTEI

 

„Sievietes veselības enciklopēdija”

Grāmatā, balstoties uz jaunākajiem pētījumiem medicīnā, pirmoreiz apkopota tik plaša informācija par sievietes veselību. Šis izdevums sniedz objektīvus faktus, lai jūs zinātu, kā sev palīdzēt un ko darīt veselības traucējumu gadījumā. Grāmatas galvenais mērķis ir pareizi un skaidri informēt, kā saglabāt labu veselību, tā palīdzēs efektīvi un aktīvi piedalīties savas garīgās un fiziskās veselības uzturēšanā un saglabāšanā.

Pārbaudīt pieejamību

 

„Iepazīsti savu ķermeni”

Šis izdevums ir rokasgrāmata, atšķirama jebkurā brīdī, kad nepieciešama atbilde uz kādu konkrētu jautājumu, kas skar vai nu pašas, vai citu sieviešu organismu un dzīvi vispār. Un svarīgākais grāmatas autoru uzdevums ir bijis tas, lai grāmata iedvesmotu sievietes sajust savu ķermeni, mācēt to „pazīt no iekšpuses” un uzticēties savām izjūtām. „Iepazīsti savu ķermeni” ir veselības ceļvedis, ko sievietes rakstījušas sievietēm, izsmeļoša, viegli lasāma un bagāta ar informāciju, kas noderīga un svarīga visos vecumos.

Citāts no grāmatas
„Ķermenis būtībā zina, kas ir labi tev pašai. Ķermenis zina daudz vairāk, nekā es zinu savā prātā. Taču lielākajai daļai no mums diemžēl ir tā, ka mēs nepamanām to, ko ķermenis stāsta.(..) Ja tu vēlies rūpēties par sevi, tad tas nozīmē paļauties uz savu ķermeni, sajust to un ticēt tam. Caur kustībām iemācīties tā spēku un iespējas, caur atpūtu iemācīties tā signālus un domas, un kopbūtnē ar citiem saprast, kā mēs visi spējam izpausties un izmantot savus talantus.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Meriana Brinlija, Hovards Bērks

„Bērniņu gaidot”

Šī grāmata ir izziņas avots, kurā topošās māmiņas vienmēr var smelties nepieciešamās zināšanas. Tajā iekļauta būtiski svarīga medicīniska, psiholoģiska un praktiska informācija, un tā uzrakstīta draudzīgi un iejūtīgi, tāpēc ikviena sieviete to pratīs novērtēt. Grāmatas saturs izkārtots tā, ka, sākot jau ar bērna ieņemšanas brīdi, aplūkoti visi svarīgie jautājumi secīgā kārtībā mēnesi pēc mēneša līdz pat dzemdībām un pēcdzemdību laikam, tāpēc šī rokasgrāmata sniedz visaptverošas ziņas par grūtniecības paredzamajiem un arī neparedzamajiem aspektiem.

Noderīgs padoms no grāmatas
„Kad nēsājat bērnu, jums katru dienu īpaši vajadzīgs mierīgi pasēdēt un padomāt. Ja pilnīga miera stāvoklis dara jūs nemierīgu, mēģiniet aiziet uz grāmatu veikalu, apiet apkārt kvartālam vai darīt jebko citu, kas neprasītu prāta piepūli, taču sagādātu patīkamu atpūtu.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Vikija Aiovina

„Draudzeņu padomi grūtniecībā”

Grāmatā atrodamas atbildes uz tradicionāliem un arī neparastiem jautājumiem, kurus topošā māmiņa, iespējams, pat kautrējas apspriest ar ginekologu, tajā izlasāmi noderīgi padomi un smeļama iespēja atslābināsies, vienkārši ļaujoties autores dzirkstošajam humoram.

Citāts no grāmatas
„Grūtniecības laikā mainās arī matu struktūra un to īpašības, tāpēc šī grāmata saka, ka ir vēl kāds būtisks likums: nekad neliec ilgviļņus grūtniecības laikā! Pastāv ļoti liela iespēja, ka tikai daži no tiem „saķers” ilgviļņu ķīmiju, bet lielākā daļa paliks taisni, it kā tiem nekas nebūtu darīts, taču rezultātā tu līdzināsies tādiem filmu varoņiem kā, piemēram, Edvards Šķērrocis vai Napoleons Dinamīts.”

Pārbaudīt pieejamību

 

Sandra L. Vītlija

„Pēcdzemdību emocijas”

Grāmatā iekļauta informācija par dažādām emocijām, ko māmiņas piedzīvo pēc bērna dzimšanas, un ieteikumi, kas palīdzēs ātrāk pārvarēt nepatīkamās sajūtas. Pirmajās nodaļās ir stāstīts par to, kas ir pēcdzemdību depresija, kādi ir tās simptomi un cēloņi. Tālāk aprakstīti veidi, kā atkal atgūt kontroli pār savām emocijām un dzīvi, kā māmiņa pati var sev palīdzēt uzsākt atveseļošanos, un padomi, kā bērna tēvs, ģimene un draugi var sniegt nepieciešamo atbalstu, lai māmiņa pēc iespējas ātrāk justos labi. Grāmatas nobeigumā apkopotas adreses, kas var izrādīties noderīgas.

Padoms no grāmatas
„Pēc bērna piedzimšanas jūs nenovēršami mainīsieties. Varbūt jums šķitīs, ka krietni par daudz, varbūt gluži otrādi – par maz. Varbūt domāsiet, ka neesat mainījusies tajās jomās, kādas jūs iepriekš paredzējāt. (..) Labākais, ko varat darīt pašlaik, ir pieņemt savas sajūtas. (..) Līdzko spēsiet ieraudzīt savas nomāktības cēloņus, ar citu un pašas palīdzību jūs varēsiet sākt tos mainīt, tādējādi ietekmējot arī savu pašsajūtu.”

Pārbaudīt pieejamību

 

SIEVETES BŪTĪBA, VIETA UN LOMA SABIEDRĪBĀ.

ATTIEKSME PRET SIEVIETI DAŽĀDOS LAIKOS UN KULTŪRĀS

 

Edvīns un Nensija Koli

„Unikāla sieviete”

Autori grāmatā dalās ar patiesību un pieredzi, ko guvuši savas ilgās kopdzīves un kalpošanas laikā. Uzzināsiet arī, ko Dievs uzskata par unikālu sievieti!

Iedvesmojoši vārdi no grāmatas
„Lai radītu sievieti, Dievs izņēma no Ādama ribu. Riba simbolizēja kaut ko, kas tika izņemts no Ādama un ielikts Ievā. Ja Dievs būtu radījis sievieti nevis no tā, kas jau bija Ādamā, bet no kaut kā cita, sieviete būtu mazvērtīgāka par vīrieti. Taču Dievs neradīja sievieti mazāk vērtīgu! Iesākumā sieviete tika radīta no vīrieša, taču pēc tam katrs vīrietis ir nācis no sievietes. Tādējādi Dievs parāda vīrieša un sievietes vienlīdzību.”

Pārbaudīt pieejamību

 

„Mūsdienu feministiskās teorijas”

Grāmata piedāvā iespēju iepazīties ar klasisko un moderno feministisko teoriju tekstu tulkojumiem. Aplūkotās tēmas: feministiskā metodoloģija; feminisms un filozofija; vēsture; valoda; lingvistika; feminisms un reprezentācija; afroamerikāņu feminisms; vīriešu lomas un vīrišķības; feminisms un psihoanalīze; sociālistiskais feminisms; feminisms un teoloģija.

Vārdi no grāmatas
„Jēdziens „sieviete” nenozīmē to pašu, ko jēdziens „feministe”; būt „feministei” nozīmē īpašu – politisku – sevis kā sievietes izpratni.”

Pārbaudīt pieejamību

 

„Sieviete Latvijas vēsturē”

Krājumā apkopoti 13 vēsturnieku darbi, kurus vieno jēdziens „sieviete” un kuri atsedz līdz šim mazāk zināmus vai pat nezināmus faktus. Hronoloģiski publikācijas aptver laiku no 18. gadsimta līdz mūsdienām, apskatītās tēmas – laulība, sievietes militārajā dienestā, studenšu korporācijas, sievietes tēla veidošana Kārļa Ulmaņa autoritārajā režīmā, sievietes lietu pasaule, ārzemju sievietes fotoattēlos žurnālā „Zvaigzne”, Rainis un Aspazija, sieviete nacistu okupētajā Latvijā un sievietes loma valsts pārvaldē padomju okupācijas periodā, atmodas laika līderes un viņu iekļaušanās Latvijas elitē.

Pārbaudīt pieejamību

 

Helēna Celmiņa

„Sievietes PSRS cietumos”

Autore pati savulaik ir bijusi tiesāta un izsūtīta spaidu darbos. Pirms izsūtīšanas 3 mēnešus pavadījusi vieninieku kamerā cietumā un pēc tam vēl 7 mēnešus kopējā kamerā. Pēc ieslodzījuma izciešanas un pārcelšanās uz ASV tur apbraukājusi lielākās pilsētas, stāstot par stāvokli PSRS un situāciju okupētajā Latvijā.

Citāts no grāmatas
„(..) Dažas reizes izgadījās iet diezgan tuvu garām melnajam vīriešu baram, tad viņi kļuva sevišķi agresīvi, kampa sakaltušus māla gabalus un mūs ar tiem apmētāja. Sargi tādos gadījumos pagriezās sānis un izlikās nekā neredzam. Vienīgi suņi izmisīgi rēja, nezinādami ko darīt, jo nekādas pavēles nesaņēma.”

Pārbaudīt pieejamību

Lasīt grāmatu elektroniski

 

Naima B. Roberta

„No manu māsu lūpām”

Grāmatā autore stāsta par savu konvertēšanos islāmā un dod vārdu sievietēm, kuras sastapusi gadu gaitā. Šīs sievietes ir dažādas: vienas ir dzimušas islāmticībā, citas, tāpat kā viņa, šo reliģiju un dzīvesveidu izvēlējušās vēlāk no brīva prāta. Autore atklāj muslimu sieviešu dzīvi visā tās pilnībā, neizvairoties arī no sarežģītiem un pretrunīgiem tematiem. Atklātās sarunās par laulību, mātes lomu, stereotipiem, pakļautību un paštēlu atskan spēcīgu un lepnu sieviešu balsis…

Pārbaudīt pieejamību

 

Aleksandra Jolkina

„Piesmietā misis Eiropa”

Grāmatā aprakstīta autores veiktā žurnālistiskā izmeklēšana par fiktīvajām laulībām kā Eiropas Savienības imigrācijas likumdošanas apiešanas veidu. Izmeklēšanas lielāko daļu veido slēptā eksperimenta rezultāti, ko autore veikusi, lai detalizēti noskaidrotu fiktīvo laulību shēmas praktiskos aspektus. Izliekoties par finanšu grūtībās nonākušu latviešu sievieti, Aleksandra Jolkina savulaik izveidoja vairākus viltus profilus portālā Draugiem.lv, kā arī ievietoja darba meklētāju sludinājumus portālos Zip.lv un Ss.lv. Slēptā eksperimenta gaitā tika nodibināti kontakti ar vairāk nekā desmit grupējumiem, ko veido latviešu un pakistāniešu/indiešu izcelsmes organizētāji, kā arī „trešo valstu” līgavaiņi.

Pārbaudīt pieejamību

 

APSVEIKUMI SIEVIETĒM

 

„Mīļotajai sievai”

Mums patika šīs rindas:

„Noveco kopā ar mani!
Vislabākais vēl tikai nāks –
Tie skaistie gadi, kuru dēļ
Bija radīts dzīves sākums.” (M. Ārnolds.)

Pārbaudīt pieejamību

 

Pema Brauna

„Manai vīramātei”

Mums patika šīs rindas:

„Mātes un bērnus vieno atmiņas.
Viņu dzīves ir tik cieši savijušās,
viņu mīlestību un ideālus ir ietekmējuši
kopā pavadītie gadi.
Taču vīramātes jūtas nesaistās ar pagātni.
Tu mani redzi un mīli tādu, kāda esmu pašlaik.”

Pārbaudīt pieejamību

 

„Veltījums mātei”

Mums patika šīs rindas:

„Pie tavas sirds es atkal mieru jūtu
Kā seno dienu gaišās stundās, māt!
Un domāju, kaut mūžīgi tā būtu,
Kaut nespētu nekas vairs sāpināt.” (J. Ziemeļnieks.)

Pārbaudīt pieejamību

 

„Veltījums vecmāmiņai”

Mums patika šīs rindas:

„Ļaudis melš – viņa lutinot mani,
Par vecmodīgu sauc vecomāti.
Tie citi samaitā man
Katru mīļu brīdi.
Kaut būtu vairāk ļaužu tik prātīgu
Kā mana vecmāmulīte!” (Dž. Kanlifs.)

Pārbaudīt pieejamību

Vairāk ideju apsveikumiem sievietēm meklējiet šeit.