Iepazīsim Bulgāriju

     2018. gada 25. janvārī plkst. 12.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā notiks Bulgārijai kā Eiropas Savienības (ES) prezidējošajai valstij veltīts pasākums.

 

     Bulgārija par ES prezidējošo valsti kļuva šī gada 1. janvārī, pārņemot prezidentūras stafeti no mūsu kaimiņvalsts Igaunijas. Bulgārija ir valsts Balkānu pussalas reģionā, kuru no labās puses apskalo Melnā jūra. Tiek prognozēts, ka prezidentūras laikā tā koncentrēsies uz ES migrācijas politikas reformām un Rietumbalkānu tuvināšanu ES blokam.

 

     Bulgārijas prezidentūras laikā notiks pirmās sarunas par ES un Lielbritānijas turpmākajām attiecībām pēc britu gaidāmās aiziešanas no bloka 2019. gada martā. Bulgārijas prezidentūras moto ir “Vienoti mēs esam stipri”.

 

     Bulgārija ir tūristu iecienīta valsts. Atpūtniekus tā vilina ar smaragdzilo jūras ūdeni, zeltainajām pludmalēm un maigo klimatu, piedāvājot saviem viesiem ne vien skaļas un jautras izklaides atpūtas vietās, bet arī veselības uzlabošanas procedūras daudzajos atveseļošanās centros.

 

Noderīgas saites

Bulgārijas ES Padomes prezidentvalsts tīmekļa vietne