Grāmatas „Pyura skreine” vāks

     Piektdien, 2016. gada 30. septembrī plkst. 16.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā (3. stāvā) notiks grāmatas „Pyura skreine” prezentācija un literātu kopas „Latgales ūdensroze” dalībnieku lasījumi.

 

     Grāmata „Pyura skreine” ir jau otrais literātu kopas „Latgales ūdensroze” kopkrājums. Pirmais kopkrājums ar nosaukumu „Rositten” iznāca 2015. gadā, un tas bija veltīts Rēzeknes pilsētas 730 gadu jubilejai.

 

     Kopkrājumā „Pyura skreine” apkopoti literātu kopas „Latgales ūdensroze”  vienpadsmit dalībnieku dzejas un prozas darbi latgaliešu valodā. Šī krājuma autori – Līvija Liepdruviete, Imants Gailis, Maruta Avramčenko, Betija Berga, Aija Zuja, Elvīra Pinka, Dainis Krievāns, Kristīne Belinska, Arvīds Gļauda, Baiba Kauliņa un Iveta Dimzule. Grāmatas sastādītāja ir Aija Zuja, maketu veidojusi Solveiga Sarkane un vāka dizainu – Igors Madžulis. Krājuma  izdošanu atbalstījusi biedrība „LR”.

 

     Literātu kopai ”Latgales ūdensroze” oktobrī apritēs divi gadi. Tā apvieno Rēzeknē, Rēzeknes, Viļānu un Ciblas novadā dzīvojošos literātus. Kopas sastāvā ir gan pazīstami dzejnieki, kuri publicējušies dažādos kopkrājumos, izdevuši savus, gan arī literatūrā samērā nesen ienākuši dzejnieki.

 

     Literāti tiekas reizi mēnesī: lasa savus jaunākos darbus, runā par literatūru, izkopj un slīpē  radošumu  ar dažādu vingrinājumu palīdzību. Kopai ir sava himna ar nosaukumu „Latgolas yudiņsrūze”, vārdu autors ir Imants Gailis, mūzikas  autors – Elmārs Orlovs. Himna ir iekļauta jaunajā kopkrājumā „Pyura skreine”, tā tiks atskaņota grāmatas prezentācijā bibliotēkā.

 

     Laipni gaidīti bibliotēkā!