Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     25. aprīlī Bibliotēku nedēļas ietvaros Rēzeknes Bērnu bibliotēkā sadarbībā ar mākslinieci Lieni Skudru notika ziedu veidošanas meistarklase „Ciemos pie Bibliotēkas Rūķa”.

 

     Darbīgais Bibliotēkas Rūķis kopā ar bērniem izvēlējās veidot trauslos pavasara ziediņus krokusus. Soli pa solim uzplauka dzelteni, sarkani, zili, rozā, oranži un lillā krokusi.

 

     Kā pastāstīja  meistarklases vadītāja L. Skudra, zieda izgatavošana ir diezgan vienkārša un ātra. Lūk, neliels ieskats zieda tapšanā! No kreppapīra ziedlapiņām tiek izgrieztas sagataves, vidū tās tiek savirpinātas tā, lai viena puse būtu  nedaudz garāka par otru.  Tad sagatave tiek salocīta, liekot vienu pusīti otrai iekšā.

 

     Ar karsto līmi īsākā daļa jāpielīmē pie garākās. Ziedlapas augšējā daļa  jāizstiepj. Kad visas ziedlapas ir izgatavotas, tās jāsalīmē kopā. No zaļā kreppapīra tiek veidoti krokusu kāti un lapiņas. Gatavos ziedus var ievietot krāsainā podiņā un apvīt ar košu lentīti. Tā top krāšņs pavasara ziedu pušķis. Lūk, cik vienkārši!

 

     Pasākumā laikā māksliniece uzsvēra, ka šos pušķus var dekorēt arī ar konfektēm un izmantot kā dāvaniņu vai telpu dekorāciju, uzburot krāsainu pavasara noskaņu.

 

     Jāpiebilst, ka Rēzeknes Bērnu bibliotēkā no 25. aprīļa līdz 6. maijam ir skatāma izstāde „Rūķis – ziedu brīnumdaris”, kur ikviens interesents var smelties radošas  idejas papīra ziedu izgatavošanā.

 

     Meistarklases foto skatieties šeit.