Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2013. gada 13. decembrī Feimaņu pagasta bibliotēkā norisinājās dzejniekam Ojāram Vācietim veltīts piemiņas pasākums „Es neizgudroju dzeju, dzeja ir izgudrojusi mani un turpina izgudrot”.

 

     Pasākuma vadītāji Kārlis un Olita sniedza ieskatu ievērojamā 20. gadsimta dzejnieka O. Vācieša dzīvē un daiļradē. Bērnu dzejoli braši un izteiksmīgi skaitīja Feimaņu pamatskolas skolēns Artūrs Vilcāns.

 

 

     Dzejnieks esot bijis teicams deklamētājs, viņam paticis pašam deklamēt savus dzejoļus. Un pasākuma apmeklētājiem bija dota iespēja par to pārliecināties – dzirdēt dažus dzejoļus paša dižā dzejnieka izpildījumā no jaunā kompaktdiska, kas nesen iekļauts bibliotēkas krājumā kopā ar O. Vācieša muzeja izdoto grāmatu „Tālums starp balto un balto”.

 

     Mīļas sajūtas rosināja animācijas filmas „Kabata” noskatīšanās, kurā skan Imanta Kalniņa komponētā O. Vācieša bērnu dzeja. Ar Vācieša dzejas vārdiem ir komponētas arī daudzas citas dziesmas, kuras tika atskaņotas pasākumā. Domājams, ka katram klātesošajam sirdī iekrita pa kripatiņai no diženā dzejnieka daiļrades…

 

Erna Ulase,
Feimaņu pagasta bibliotēkas vadītāja