Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 28. septembrī Rēzeknes 2. bibliotēkā uz pasākumu “Bibliotēka. Jaunieši. Nākotne” bija ieradušies Rēzeknes 5. vidusskolas 7.a klases skolēni un skolotāja Ilga Buldure. Jāteic, ka jaunieši  bibliotēku neapmeklēja pirmoreiz, bet ir bibliotēkas pastāvīgie apmeklētāji jau no pirmsskolas vecuma.

 

     Bibliotēkas vadītāja skolēniem skaidroja vārda “bibliotēka” izcelsmi un nozīmi, sakot, ka tulkojumā no grieķu valodas tas nozīmējot – grāmatu krātuve. Jaunieši pārliecinājās, ka bibliotēkā atrodamas ne tikai grāmatas, bet arī žurnāli, diski, filmas, kartes un datori, kuros var spēlēt arī spēles. Skolēni iepazinās ar bibliotēkas darba ikdienu un noskaidroja, ko bibliotēkā ikdienā dara bibliotekāres. Iepazinās ar to, kā grāmatas nokļūst bibliotēkā, kā tās tiek izkārtotas plauktos un kā tās labāk izvēlēties. Pēc tam noskaidroja arī to, kas jāievēro bibliotēku apmeklējot. Neizpalika arī bibliotēkas mājaslapas un elektroniskā kataloga iespēju izpēte. Ikviens no klātesošajiem varēja atbildēt uz viktorīnas jautājumiem un uzzināt  interesantus faktus par bibliotēkām un grāmatām kopumā.

 

     Lasītavā pasākuma noslēgumā dalībnieki ļāvās fantāzijas lidojumam un zīmēja, skicēja un projektēja savu sapņu bibliotēku Ziemeļu mikrorajonam. Jaunieši paskatījās uz bibliotēku ne tikai kā uz vietu, kas nodrošina pieeju informācijai un zināšanām, bet arī kā uz atpūtas un kultūras centru mikrorajonā, kur būtu: reto grāmatu krātuve, izstāžu zāle, radošo norišu telpas, 3D kino un jaunās paaudzes TV, bērnu spēļu istaba un biljards, veikali, baseins, masāžas zāle, bezmaksas ēdiens, strūklaka…

 

     Fotogrāfijas no pasākuma var aplūkot šeit!