Foto: D. Susejs

     Emocionāli pacilājošā noskaņā Latvijas valsts dzimšanas dienai veltītajā tautas skrējienā „Ieelpo Rēzekni 2014” šogad piedalījās arī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas, Rēzeknes Bērnu bibliotēkas un Rēzeknes 2. bibliotēkas darbinieku un aktīvāko lasītāju apvienotā komanda, pārstāvot dažādu paaudžu skrējējus.

 

     Aptuveni 3 kilometrus garo distanci Atbrīvošanas alejas posmā no Festivāla parka līdz Lubānas ielas krustojumam veikt bija gan fiziski, gan emocionāli svarīgs pārbaudījums. Galvenais nosacījums komandai bija turēties kopā, turēties vienam pie otra un pie līdzpaņemtās Lielvārdes jostas, kuras rakstu zīmēs simboliski ieausts Latvijas un mūsu tautas liktenis.

 

     Finišs veiksmīgi tika sasniegts, atbalstot vienam otru ar uzmundrinājuma vārdiem, skanot laba vēlējumiem no skatītāju pūļa ielas malās, kā arī kolēģu „urrā” saucieniem un neskaitāmiem foto zibšņiem plaiksnījot. Patīkams pārsteigums bija Rēzeknes pilsētas domes piešķirtais pateicības raksts nominācijā „Saliedētākā komanda”, našķis un biļetes uz koncertu.

 

Pateicības raksts bibliotēkas komandai „Gaismas pils”

 

     Skrējiens katram dalībniekam bija kā maza uzvara – fiziskā spēka un gribasspēka pārbaudījums, kā arī veltījums dzimtenei Latvijai svētkos.

 

     Skrējiena foto skatieties šeit.