Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Maijā jeb lapu mēnesī Rēzeknes Bērnu bibliotēka savus lasītājus iepriecinās gan ar jaunām grāmatām, gan ar izzinošiem un aizraujošiem CD elektroniskajiem izdevumiem. Turpinājumā neliels ieskats dažos jaunumos.

 

     L. Žutautes jaunā grāmata „Kika Mika un nozagtais laiks” ir stāsts par Kikas Mikas fantāzijas pilno pasauli, kurā ir iespējams uzveikt gan laika zagļus, gan kaitinošo garlaicību.

 

     I. Zīgnera grāmata „Mazais pūķis Kokosrieksts. Svinības uz ugunsklints” ir pūķu piedzīvojumu sērijas turpinājums, kurā mazo Kokosriekstu atkal sagaida jauni notikumi. Svinības uz Ugunsklints ir pūķu mācību gada lielākais notikums un mazā pūķa Kokosrieksta lielākais pārbaudījums.

 

     Dž. Stiltona jaunā piedzīvojumu grāmata „Uzmanību, pie stūres Stiltons!” ir asprātīgs stāsts par talantīgā, inteliģentā, bet reizē arī nedaudz nemākulīgā vadītāja Stiltona un pelīgā auto robota Solāra satikšanos.

 

     Ž. Kuponsa „Parka dziesma” ir sērijas „Aguss un mošķi” otrā grāmata. Tas ir piedzīvojumiem bagāts stāsts par Dr. Brota un viņa palīga Napa iecerētajiem negantajiem plāniem, kurus izjauks Pindzelīte un Oktosols.

 

     A. Naneti grāmata „Mans vectēvs bija ķiršu koks” ir stāsts par kāda apņēmīga pilsētas zēna Tonīno piedzīvojumiem, kurš grib izglābt savu sirsnīgo vecvecāku dārzu un lielo ķirsi.

 

     Š. Hegartija jautrā un aizraujošā grāmata „Tumšmute” ikvienam lasītājam ļaus iejusties divpadsmitgadīgā Fina, kurš ir nolēmis uzveikt šausminošos briesmoņus, Tumšmutes ciema glābšanas misijā.

 

     Jauniešiem piedāvājumā S. Čainani romāns „Labā un Ļaunā skola” par ļoti noslēpumainu mācību iestādi, kurā pusaudži apgūst prasmi kļūt vai nu par pasaku varoņiem un princesēm, vai arī par briesmoņiem un ļaundariem.

 

     Sērijas „Mazā interaktīvā enciklopēdija” aizraujošie CD elektroniskie izdevumi par gaismu un skaņu, optiku, cilvēku, Zemi, Visumu un citām interesantām tēmām būs piemēroti ikvienam zinātkāram lasītājam, klausītājam un skatītājam.

 

     Jaunāko Bērnu bibliotēkas grāmatu sarakstu skatieties šeit.