Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Sagaidot Starptautisko teātra dienu, Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā ir skatāma Rēzeknes studijteātra „Joriks” kostīmu izstāde. Tērpu kolekciju papildina bibliotēkas novadpētniecības materiālu izstāde par „Jorika” notikumiem bagāto dzīvi uz skatuves.

 

     „Vācijā ir teiciens – ja pilsētā ir teātris, tad šī pilsēta nav provinciāla. Tas nozīmē, ka tā ir kā piltuve, caur kuru pilsētā ienāk pasaule – globāla doma, elpa, lai pilsēta nekļūtu par sūnu ciemu.” (Herberts Laukšteins.)

 

     Kad beidzas teatrālā iestudējuma mūžs, paliek izrādes materiālās liecības – rekvizīti un kostīmi. Lai gan izrāde vairs nav teātra repertuārā, tērpi turpina dzīvot savu dzīvi, jo lielākā to daļa kopā ar skatuves dzīves stāstiem tiek saglabāta. 

 

     Šoreiz daļa studijteātra „Joriks” kostīmu kolekcijas ir atceļojusi uz Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavas plašajām telpām, kur tā būs apskatāma līdz mēneša beigām. Skaistie skatuves tērpi, jaunie rakursi un aizraujošā teātra pasaule aicina izstādes viesus ļauties fotografēšanas priekam.

 

     Pateicamies studijteātrim „Joriks” un Rēzeknes Augstskolas Dizaina un amatniecības katedrai par sniegto atbalstu!

 

     Tērpu foto skatieties šeit.