“Atvaļinātas personas piezīmes”, afiša

     No 2016. gada 5. februāra Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā (2. stāvā) aplūkojama Evitas Skrebinskas zīmējumu izstāde.

 

Par izstādi stāsta pati māksliniece

 

     “Romantiskie raksta dienasgrāmatas, atvaļinātie – memuārus, lietišķie – plānotājos. Man šobrīd ir vairāk laika nekā citiem, un es zīmēju. Tēlos pārvēršu domas un emocijas, kas radušās, kaut ko izlasot, kādu cilvēku satiekot, uzklausot, ieraugot, savus dzīves notikumus šķērsojot. Tā rodas piezīmes manā dienasgrāmatā – grafiskā, mazliet aizšifrētā.

 

     Izvēloties visparastākos materiālus, kas vienmēr ir blakus: A4 lapa, parastais zīmulis vai pildspalva, rodas no laika straumes izrautu mirkļu ilustrācijas. Brīdī, kad domāts par pusaudža audzināšanu, radies zīmējums “Māte un meita”, citu bērnu iepriecinot, tapis “Drauga sunīts”, par pagātni domājot, “Aristokrāts”, par iespējamiem ceļojumiem – “Japānis”, “Itālis”... un tā joprojām.

 

     Šī izstāde ir autobiogrāfiska. Līdz šim veicu dažādus uzdevumus grafisko iespieddarbu sagatavošanā Valsts Robežsardzes koledžā, tagad sāku iejusties brīvmākslinieces lomā. Mēģinu sajust un stiprināt to pamatu, kas manī ir nemainīgs, un veltīt laiku sev, lai atrastu jaunus ceļus un izteiksmes veidus. Tāpēc izstāde ieguvusi pārdomu noskaņu – reizēm skumju, reizēm priecīgu vai apcerīgu.”

 

Viens no izstādē apskatāmajiem darbiem

 

     Izstāde Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā būs skatāma līdz 5. martam. Laipni gaidīti visi interesenti!