Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Klāt rudens. Dienas kļuvušas īsākas, vakari tumšāki, un laika lasīšanai nu būs vairāk. Pilsētas 2. bibliotēka parūpējusies, lai tumšos rudens vakarus varētu īsināt, lasot grāmatas. Kā vienmēr, esam parūpējušies par visiem mūsu lasītājiem gan maziem, gan lieliem, jo mūsu bibliotēka ir ģimenes bibliotēka.

 

     Bērnu literatūras plauktā šomēnes piedāvājam glaudāmgrāmatiņu “Pūkainīši”, kas ieinteresēs mūsu pašus mazākos lasītājus, kuriem tā patika mūsu sagādātās klausāmgrāmatiņas. Vecākiem un bērniem kopā lasīšanai piedāvājam izzinošo grāmatiņu ar cietām lapām un jaukām ilustrācijām “ Kas tie tādi? Ņau, ņau”, kas palīdzēs atbildēt uz bērna nerimstošajiem jautājumiem par kaķiem.

 

     Skolēniem, kuri apguvuši lasīšanas prasmes, šoreiz esam sagādājuši “Latviešu brīnumu pasakas” ar pazīstamā stāstnieka Gunta Pakalna priekšvārdu un Gitas Treices ilustrācijām.

 

     Mazajiem piedzīvojumu literatūras cienītājiem prieku sagādās Valda Rūmnieka grāmata “Laika spēles” par dīvainiem notikumiem Rīgā un Murjāņos. Vēl jāpiebilst, ka grāmata ir populārā stāsta “Ozolu grāmata” turpinājums.

 

     Jauniešu literatūras plauktā pieejams Artūra Bērziņa debijas romāns “Visuma vērpēji”. Autors raksta diezgan specifiskā fantastikas apakšžanrā, kas saucas “new weird”. Tajā tiek nojauktas žanru robežas un autors ir sapratis žanra pamatbūtību – neļauties ierobežojumiem. “Visuma vērpēji” ir aizraujošs ceļojums pa bagātas iztēles radītiem notikumiem. Autors paļaujas uz lasītāju.., lai liek pa plauktiem pats un mierīgi atlaiž jebkādas bremzes.

 

     Daiļliteratūras plauktā Andra Kolberga jaunākais darbs “Bise un kapakmens”. Kolberga izpildījumā arī mednieku stāsti iegūst gluži jaunu kvalitāti. Rakstnieks kā ierasts ir mazliet ironisks un pašironisks. Bise, protams, ir pašsaprotams medību piederums, bet kāds sakars medībām ar kapakmeni? To jūs uzzināsiet lasot grāmatu.

 

     Trilleru žanra cienītājiem šomēnes varāki jauni darbi. Jau plaši pazīstamā trilleru autora Džeimsa Patersona “ZOO” ir jaunākais šī autora darbs. Pilsētas 2. bibliotēkas lasītāji jau iepazinuši arī Džeimsa Patersona “Privātdetektīvi” sērijas darbus un jauno lasītāju augsti novērtēto romānu skolēniem “Pamatskola – manas dzīves briesmīgākie gadi”. Žanra cienītājus neatstās vienaldzīgus arī Roisa Skota Bakingema “Strupceļš” un Toma Vuda “Ienaidnieks” – romāni ar satriecošiem, enerģijas pilniem sižetiem.

 

     Mūsu lasītājas, kuras iecienījušas apgāda “Kontinents” romantiskās literatūras sērijas darbus, gaida patīkama atkalredzēšanās ar jau iepazītām un iemīļotām sieviešu romānu autorēm. Esam sagādājuši Reičelas Horas romānu “Cerību spārnos”, Sūzanas Elizabetes Filipsas “Mana muļķe sirds” un Erikas Džeimsas “Sveika, mana jaunā dzīve!”.

 

     Pilsētas 2. bibliotēkā Jauno grāmatu diena ir katra mēneša pirmā piektdiena, šomēnes – 6. oktobris. Pilns jauno grāmatu saraksts pieejams šeit.

 

     Lai jums patīkami un silti vakari kopā ar mūsu jaunajām grāmatām! Uz tikšanos Rēzeknes pilsētas 2. bibliotēkā!