Attēlā: RMDV publicitātes materiāls

     No 11. jūlija līdz 11. augustam Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā ir apskatāma Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas (RMDV) Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas audzēkņu darbu izstāde.

 

     Ekspozīcijā aplūkojami 10 metāla darinājumi – kafijas kannas, pulkstenis, rotas un interjera dizaina priekšmeti ar gaismas efektiem. Izstādes idejiskais vēstījums rosina skatītāju ne vien izvērtēt darbu māksliniecisko un praktisko nozīmīgumu, bet arī aizdomāties par to, ka, apgūstot nepieciešamās iemaņas, līdzīgus darbus teorētiski varētu radīt ikviens no mums.

 

     Izstādes rīkotājs, RMDV Metāla izstrādājumu dizaina izglītības programmas vadītājs Norberts Kudiņš, stāsta, ka skolā var apgūt rotu dizainu, galda piederumu un trauku, gaismas efektu un reklāmas dizainu, kā arī mēbeļu un interjera priekšmetu dizainu.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

     Lai topošie speciālisti varētu iemācīties darināt mūsdienīgus metāla izstrādājumus, mācību laikā viņiem jāiepazīst juveliera, atslēdznieka, virpotāja, metinātāja, kalēja u. c. amata prasmes. Izprast izstrādājumu radīšanas procesu, projektēt un konstruēt jaunā dizaina speciālista idejas ļauj kompozīcijas mācību priekšmets.

 

     Jomu, kura vislabāk patīk un kurā specializēties, audzēkņi varot izvēlēties pēdējā, ceturtajā, mācību gadā. Kvalifikācijas darbā iespējams izgatavot smalkus rotu darinājumus vai izvēlēties lielas dizaina lietas – vārtus, solus utt. Jaunajā mācību gadā būšot iespēja arī mācīties atsevišķi Rotu dizaina programmā.