Mana Satversme

     2018. gada 1. novembrī pl. 13.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) lasītavā tiks atklāta skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursa izstāde “Mana Satversme”. Izstāde veltīta Latvijas simtgadei un LR Satversmes pieņemšanas 96. gadadienai.

 

     Izstādi RCB varēs aplūkot no 1. līdz 30. novembrim. Izstādes atklāšanas pasākumā izglītojošu lekciju lasīs Satversmes tiesas tiesneša palīdze Kristīne Zubkāne.

 

     Skolēnu zīmējumu un domrakstu konkursu Satversmes tiesa izsludināja 2017. gada 25. septembrī. Pedagogi bija aicināti pieteikt zīmējumu konkursam “Mana Satversme” vispārējās un speciālās izglītības iestāžu 6. klašu skolēnus, savukārt dalībai domrakstu konkursā “Mana Latvija un Satversme” skolotāji bija aicināti pieteikt vispārējās izglītības, speciālās izglītības un profesionālo izglītības iestāžu 9. un 12. klašu skolēnus.

 

     Konkursa mērķis bija sekmēt skolēnu lojalitāti Latvijai un uzticību Satversmei, stiprināt skolēnu valstisko apziņu un rosināt skolēnu līdzdalību valsts norisēs, kā arī veicināt skolēnu interesi un izpratni par Satversmi un tās nozīmīgumu. Konkurss izsludināts, lai pilnveidotu skolēnu zināšanas par Latvijas kā demokrātiskas tiesiskas valsts pamatvērtībām, iepazīstinātu skolēnus ar Satversmes tiesu, skaidrotu tās lomu demokrātiskā sabiedrībā un veicinātu skolēnu radošās pašizpausmes.