Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2018. gada 1. augustā  Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 41 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Grāmatā “Dendroterapija” dots turpat 50 Latvijā savvaļā augošu vai introducētu koku un krūmu sugu raksturojums, atklātas to ārstnieciskās īpašības, sniegts bagātīgs tautas medicīnas recepšu klāsts, kas palīdzēs gan slimību profilaksei, gan hronisku un akūtu saslimšanu gadījumā.

 

     I. K. Adizess ir viens no pasaules vadošajiem menedžmenta ekspertiem un starptautiski pazīstamu grāmatu autoriem. Grāmatā “Prasmīga pārmaiņu vadība. Ievads organizāciju terapijā” viņš stāsta par universālām un praktiski izmantojamām teorijām, kā vadīt pārmaiņas un gūt izcilus rezultātus, neradot destruktīvus konfliktus.

 

     Grāmatā “Lolitas labākās receptes” L. Neimane atskatās uz to, kā mainījušies mūsu priekšstati par veselīgu uzturu un kas pēdējās desmitgadēs mainījies uzturzinātnē kopumā. Tajā koncentrētas arī galvenās atziņas un svarīgākie pieturpunkti par to, kā orientēties dažādajos pareiza uztura konceptos un atrast savu ceļu uz veselīgu uzturu, kas ne vien sniedz visu organismam nepieciešamo, bet arī palīdz saglabāt optimālas ķermeņa formas.

 

     Daiļliteratūras klāstā A. Manfeldes grāmata “Mājās pārnāca basa”, kurā apkopoti astoņpadsmit dažādi atmiņu stāsti par latviešu piedzīvoto Sibīrijā. Rakstniecei šos sāpju mirkļus un gadus uzticējuši izsūtītie vai to tuvinieki. Pārsvarā stāsti tapuši no klātienes sarunām, bet daži arī no tuvinieku atmiņām, dienasgrāmatām un vēstulēm.

 

     M. Pohodņevas un M. Pelsa “Prāgas pastkartes” ir romāna “Naida simetrija” turpinājums. Romāna varoņiem – Annai un Andrim – tiek uzdots pieskatīt žurnālistus, kuri neapdomīgi iesaistījušies bīstamā avantūrā. Skaidrs ir viens – nekas labs nav gaidāms.

 

     Tumši noslēpumi un intrigas vijas S. Montefjores Deverilu sāgas otrajā romānā “Deverilu pils meitas”. Romāns aptver mīlas un piedošanas desmitgades un aizved lasītāju uz Īrijas mežonīgo apvidu īsi pēc Pirmā pasaules kara noslēguma.

 

     Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

     Nākamā jauno grāmatu diena abonementā  – 16. augustā. Laipni gaidīti!

 

Līdzīgi raksti

Grāmatu apskati

Jaunieguvumu saraksti

Virtuālās izstādes

Virtuālās jaunieguvumu izstādes