Izstāde “Latgales ainava”

     No 2018. gada 3. septembra līdz 3. oktobrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas (RCB) abonementā būs aplūkojama E. Skrebinskas gleznu izstāde “Latgales ainava”.

 

     E. Skrebinska ir māksliniece un interešu izglītības skolotāja Austrumlatgales radošo pakalpojumu centrā “Zeimuļs”. Pašlaik papildina savu izglītību, studējot glezniecības restaurāciju Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē.

 

     Kopš 2016. gada februāra, kad RCB bija viņas iepriekšējā izstāde, māksliniece ir vairāk pievērsusies gleznošanai brīvā dabā. No plenēra darbiem arī radusies šī izstāde “Latgales ainava”.

 

     Evita ir pabijusi Riebiņos, Ezerniekos, Varakļānos un daudzviet Rēzeknes apkārtnē. Glezno to, ko redz un sajūt. Viņai patīk atrasties dabā, kad var atmest steigu un ļauties gaismu un krāsu pārejām. Iemīļotas vietas ir parki, baznīcu dārzi, ezermalas. Dzimtā Latgale ir dāsna ar šo skaistumu. Ziemā māksliniece baudījusi dabu, skatoties caur logu. Tā radušies darbi “Klusā daba uz akadēmijas palodzes” un “Skats ar cerību.” Gleznošana vairo Evitā mieru, to viņa grib izjust atkal un atkal...

 

     E. Skrebinskas gleznas var skatīt arī http://evitaskrebinskaart.blogspot.com.