Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada marta sākumā Bērnu bibliotēkā notika neparasta grāmatu izstāde – sava veida akcija, kurai nosaukums bija “Kaķis maisā”. Izstāžu plauktā bija izvietotas 22 grāmatas, kuru nosaukumā bija vārds kaķis, bet tikai divām no tām bija nosaukums “Kaķis maisā” (attiecīgi latviešu un krievu valodā), tomēr izvēlēties īstās grāmatas ar šo nosaukumu nebija tik vienkārši, jo visas grāmatas bija iesaiņotas avīzē un katrai paciņai bija pielīmēts svītrkods, kā arī pievienots vienāds attēls ar jautru, rudu kaķi maisā.

 

 

 

     Trīs dienu laikā izstādes grāmatas tika paņemtas lasīšanai un bibliotekāri ar nepateicību gaidīja savus laimīgos lasītājus, lai sniegtu pārsteiguma balvas un uzzinātu viņu viedokli par izstādi un izlasītajām grāmatām. Lūk, ko par šādu iespēju saka šīs neparastās izstādes – akcijas dalībnieki:

 

     “Es mācos Verēmu pamatskolā 3. klasē.  Kopā ar mammu devos uz bērnu bibliotēku un tur ieraudzījām interesantu izstādi – pārsteigumu “Kaķis maisā”. Man bija interesanti uzzināt vai uzminēšu, kura grāmata varētu būt īstā. Interesanti  šķita tas, ka grāmatas bija apvākotas ar avīzi un cauri redzēt neko nevarēja. Kad nokļuvu mājās, ar nepacietību ņēmu nost apvākojumu un neticēju savām acīm: uz grāmatas bija rakstīts – “Kaķis maisā”! Sākumā nesapratu, ka esmu izvēlējusies īsto grāmatu! Biju ļoti priecīga un sajūsmināta. Uzreiz ķēros pie grāmatas lasīšanos. Man patika šī interesantā ideja par paslēpto “kaķi maisā”. Labprāt piedalīšos arī citās akcijās. Iesaku arī citiem bērniem pārbaudīt sevi, izmēģināt dažādus interesantus piedāvājumus. Tas ir forši!” (Zanda)

 

     “Šīs izstādes oriģinālā ideja man ļoti patika. Manis izvēlētā grāmata izrādījās ar citu nosaukumu. Grāmata, kura man tika no izstādes, nekad nebūtu  pievērsusi  manu uzmanību, stāvot  grāmatu plauktā. Grāmata izrādījās ļoti interesanta – ar savu sižetu – aizrāva visus manas ģimenes locekļus.” (Ilona)

 

     “Es esmu Rēzeknes 2. vidusskolas  5. b klases skolniece un  ļoti priecājos, ka piedalījos šajā izstādē – pārsteigumā “Kaķis maisā”. Kad es atbraucu mājās, uzreiz izsaiņoju grāmatu un redzēju, ka tās nosaukums ir “Кот в мешке” (latviski: “Kaķis maisā”).  Sākumā es biju ļoti, ļoti pārsteigta, bet pēc tam es biju ļoti laimīga! Es gribētu, lai Bērnu bibliotēkā būtu vairāk dažādu grāmatu un konkursu, un es noteikti tajos piedalīšos.” (Karina)