E-prasmju nedēļa 2016

     Šogad jau septīto reizi mūsu valstī norisināsies ikgadējā E-prasmju nedēļa. Latvijā tā tradicionāli tiek organizēta Eiropas kampaņas e-Skills for Jobs 2016 un European Get Online week 2016 ietvaros, bet šoreiz nenotiek vienā laikā ar pārējo Eiropu.

 

     E-prasmju nedēļas ietvaros dažādi pasākumi norisināsies visā valstī, bet galvenos no tiem būs iespējams vērot tiešraidē. Vairāk par pašu kampaņu un arī par aktuālajiem E-prasmju nedēļas pasākumiem ir iespējams uzzināt mājaslapā www.eprasmes.lv. Ikviens tiek aicināts ielūkoties šajā vietnē, piedalīties nedēļas tiešsaistes testos un aptaujās, kā arī noskatīties tiešraižu pasākumus!

 

Rēzeknes bibliotēku rīkotie E-prasmju nedēļas pasākumi

 

Rēzeknes Bērnu bibliotēka

“Bibliotēkas e-katalogs mobilajās ierīcēs” – praktiskas nodarbības 7. – 9. klašu skolēniem. (Notiek visas nedēļas garumā.)

“Datubāzes – informācijas avots skolēnam” – individuālas pārrunas ar bibliotēkas apmeklētājiem. (Notiek visas nedēļas garumā.)

 

Rēzeknes 2. bibliotēka

“Sameklē atbildi bibliotēkas datubāzēs!” – viktorīna skolēniem. (10. martā plkst. 14.00, Rēzeknes 5. vidusskolas bibliotēkas telpās.)

 

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Rēzeknes filiālbibliotēka

“E-prasmes cilvēku ar redzes invaliditāti nodarbinātībai”

“Izzini sevi!” (7. martā)

Bibliotēka informēs par dažādiem interešu izpētes testiem elektroniskajā vidē. Interešu testi palīdzēs precizēt interesenta pašreizējās intereses – gan tās, kuras īstenojas brīvajā laikā kā vaļasprieks, gan tās, kuras var "pāraugt” profesionālā darbā.

 

“Uzzini! NVA informācija internetā” (8. martā)

Bibliotēka piedāvās izzināt Nodarbinātības Valsts aģentūras elektronisko informācijas resursu www.nva.gov.lv, iepazīties ar tā piedāvātajām iespējām un e-pakalpojumiem, ar piedāvājumu cilvēkiem ar invaliditāti, kā orientēties šajā vispusīgajā, plašajā informācijas datu bāzē.

 

“Darba meklēšanas e-resursi” (9. martā)

Ātrākais veids, kā uzzināt par sev atbilstošu darbu, ir internets, kas ir arī populārākais darba meklēšanas resurss mūsdienās. Savukārt internetā darba piedāvājumus visvairāk meklē specializētajos darba sludinājumu un karjeras portālos, uzņēmumu mājaslapās, izmantojot meklētāju Google, kā arī aizvien vairāk sociālajos tīklos.

 

“Izveido savu portfolio!” (10. martā)

Jau laicīgi izveidots portfolio sekmēs ātrāku pieteikšanos vakancei. Bibliotēka sniegs padomu lietišķās dokumentācijas sastādīšanā un noformēšanā, lai apmeklētāji varētu pilnveidot prasmes elektronisku dokumentu (iesnieguma, CV, motivācijas vēstules) sagatavošanā.

 

“Pastāsti par sevi!” (11. martā)

Situācijā, kad pieaug bezdarba līmenis, svarīgs faktors ir, kā darba meklētājs sevi piedāvā darba tirgum. Šajā dienā bibliotēkā varēs iepazīties ar jaunākajām darba meklētāju iespējām – CV video, prezentāciju sagatavošanu, ar CV publicēšanas iespējām datubāzēs internetā, ar internetā pieejamiem ieteikumiem, kas būtu ņemami vērā, gatavojoties darba pārrunām, kā arī tiks pievērsta uzmanība lietišķajai komunikācijai e-vidē un elektroniskās saziņas kultūrai.

 

…un citas aktivitātes bibliotēkās

 

     Visās bibliotēkās apmeklētājiem E-prasmju nedēļas laikā būs iespēja piedalīties e-balsojumā par Gada monētu un erudīcijas spēlē “Izzini Latvijas monētās iekaltās kultūrzīmes!”, kā arī noskatīties E-prasmju nedēļas centrālo pasākumu tiešraides.

 

     Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa apmeklētājiem būs iespēja apskatīt virtuālo izstādi “Rēzeknes Centrālās bibliotēkas e-pakalpojumi”, apskatīt e-pakalpojumu informatīvās kampaņas izdales materiālus, kā arī aplūkot grāmatu izstādi “Uzlabo savas e-prasmes”.

 

     Visi, kas piedalīsies E-prasmju nedēļas aktivitātēs, ir aicināti reģistrēties E-prasmju nedēļas skaitītājā, kurš visas nedēļas garumā būs pieejams arī www.rezeknesbiblioteka.lv!