PASĀKUMS ATCELTS!

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa 2020

     2020. gada 9. novembrī plkst.16.00 Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā ar Krēslas stundas lasījumu iesāksies Ziemeļvalstu Literatūras nedēļa. 

 

     Kā jau ierasts, šis projekts notiek novembrī – šogad no 9. līdz 15. novembrim. Ziemeļvalstīs tas norisināsies jau 24. reizi, Latvijā – 23. reizi. Projekts ir unikāls ar to, ka gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bibliotēku un skolu vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. Šī gada fragments ir no romāna “Viesnīca Klusums”, kuru sarakstījusi islandiešu rakstniece Oidira Ava Olafsdotira. Pasākuma galvenais mērķis ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana.

 

     Šī gada Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas tēma – Ziemeļvalstis un pasaule. 2020. gads ir sarežģīts gads – klimata pārmaiņas un COVID-19 pandēmija ir karstākās tēmas. Šie notikumi liek mums visiem aizdomāties par to, ko nozīmē būt pasaules pilsonim. Kāda ir mūsu pilsoniskā atbildība? Kas mūs vieno un atšķir vienu no otra?

 

     Ziemeļvalstu literatūras nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē biedrības Norden asociācija, bet Latvijā – Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru.  

 

     Interesenti ir laipni gaidīti! Nāciet un piedalieties Krēslas stundas lasījumos! Iepriekšēja pieteikšanās uz pasākumu pa tālruni 64622061.