Rēzekne skaita Rēzekne skaita nu Zeimuļa da GORAM

     Aktualizējot un popularizējot grāmatu lasīšanas nepieciešamību kā personības izaugsmi veicinošu faktoru Rēzeknes iedzīvotāju vidū, kā arī uzsverot bibliotēkas lomu sabiedrībā, Rēzeknes Centrālā bibliotēka organizē lasīšanas zibakciju* programmu „Rēzekne skaita nu Zeimuļa da GORAM”.

 

     Aicinām ikvienu rēzeknieti iesaistīties kopīgā grāmatu lasīšanā piecos pieturas punktos Rēzeknē, Gājēju ielas posmā no radošo pakalpojumu centra „Zeimuļs” līdz Latgales vēstniecībai „GORS”.

 

     Lai piedalītos lasīšanas zibakcijā, katram jāizvēlas (ieteicams izmantot Rēzeknes pilsētas bibliotēkas krājumu) sava mīļākā grāmata, kura jāņem līdzi uz pulcēšanās vietu. Grāmatu lasīšanas ilgums norises vietā būs 20 minūtes.

 

     Katras zibakcijas noslēgumā ikviens dalībnieks saņems uzlīmi par piedalīšanos akcijā. Dalībnieki, kuri sakrās piecas uzlīmes un salīmēs tās speciālos tam paredzētos vāciņos ar savu vārdu un uzvārdu un nodos bibliotēkā, noslēguma pasākumā septembrī saņems piemiņas balvas.

 

     Zibakciju noslēguma pasākums, kurā kopīgi uz zibakciju norisi varēs atskatīties gan to dalībnieki, gan rīkotāji, un čaklāko zibakcijas dalībnieku apbalvošana notiks Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā.

 

Zibakciju norises laiks

1. Pie Zeimuļa 2013. gada 11. jūlijā plkst.16.00.

2. Pie soliņa iepretim „Rēzeknes ūdenskanālam” 2013. gada 25. jūlijā plkst.16.00.

3. Iepretim veikalam „Rimi” 2013. gada 8. augustā plkst.16.00.

4. Skvērā pie Baptistu draudzes nama 2013. gada 22. augustā plkst.16.00.

5. Pie Latgales vēstniecības „GORS” 2013. gada 19. septembrī plkst. 16.00.

 

*Zibakcija (angļu val. flashmob) ir publiskā vietā pēkšņi kopā sanākušu cilvēku grupas dažādu neierastu darbību veikšana neilgu brīdi, kam seko ātra dalībnieku izklīšana. Pasaulē pirmā plaši zināmā zibakcija notika 2003. gadā.