Arī šogad (no 20. līdz 26. aprīlim) norisināsies Latvijas Bibliotekāru biedrības izsludinātā Bibliotēku nedēļa, tās tēma šoreiz ir “Iedvesmo, iesaisti, iespējo, vieno”. Bibliotēku nedēļa ir laiks, kad bibliotēkas ar savām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un profesijai, kā arī bibliotēku nozīmei sabiedrībā.

 

Rēzeknes Centrālā bibliotēka (RCB) un tās filiāles publikācijās mājaslapā un sociālajos tīklos šajā nedēļā plāno stāstīt par sevi un resursiem, ko piedāvājam sabiedrībai, realizējot savas institūcijas misiju, arī ielūkojoties vēsturē, un īpašu uzsvaru liekot uz attālinātajiem pakalpojumiem.

 

 

 

Lai gan ārkārtas situācijas dēļ Latvijas Bibliotēku festivāls, kurš notiek Bibliotēku nedēļā, šogad ir atcelts, tomēr norisināsies Latvijas bibliotekāru 13. kongress. Pirmo reizi tas tiks organizēts tiešsaistes formā, un šogad tajā piedalīsies visi RCB un tās filiāļu darbinieki.

 

Lai šī nedēļa izvēršas par interesantu piedzīvojumu, jaunu zināšanu un vērtīgas pieredzes gūšanas laiku, aicinām aktīvi sekot bibliotēkai sociālajos tīklos, ieskatīties mājaslapā un, protams, lasīt e-grāmatas vai pamēģināt sākt to darīt, piemēram, piezvanot uz bibliotēku un saņemot autorizācijas datus. Neliegsim sev plašās iespējas, kas pieejamas bez maksas!