Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu, Norvēģijas Filmu institūtu un Norvēģijas Karalistes vēstniecību Latvijā piedāvā fotogrāfiju izlasi, kas veltīta pasaulslavenajam Skandināvijas kino pārim – Līvai Ulmanei un Ingmaram Bergmanam.

 

     2014. gada decembrī izstāde pirmo reizi bija apskatāma Rīgā, vēsturiskajā kinoteātrī Splendid Palace. Tagad tā uzsākusi savu ceļojumu pa Latviju un šī gada aprīlī (no 1. līdz 30. datumam) būs skatāma Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā.

 

     Kopumā izstādē ir apskatāmas 19 fotogrāfijas, kas ataino norvēģu aktrises Līvas Ulmanes un zviedru režisora Ingmara Bergmana personiskās un profesionālās attiecības. Izstādē iekļauti kadri no filmām, filmēšanas laukuma, kā arī portreti.

 

     Fotogrāfijās redzama Līva Ulmane ar kolēģiem – Bibi Andersoni, Maksu fon Sidovu, Pēru Oskarsonu, Harietu Andersoni, kā arī Līvas un Ingmara kaislību pilnās attiecības. Leģendārā aktrise Līva Ulmane savas karjeras laikā ir atveidojusi mīklainu un sarežģītu sieviešu tēlus, viņas tuvplāni fotogrāfijās ataino I. Bergmana kino raksturīgākās iezīmes.

 

Informāciju sagatavoja Ginta Tropa,
Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā kultūras padomniece