Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     No 2014. gada 8. decembra līdz nākamā gada 8. janvārim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementā aplūkojama ceļojošā fotoizstāde „Latgales bibliotekārs – radošuma avots”.

 

     Izstāde šovasar Daugavpilī tapa projekta „Latgales reģiona publisko bibliotēku darbinieku konference „Pi gaismys olūta veļdzietīs nuoc...”” ietvaros*. Pirms tam ikviens interesents tika aicināts iesūtīt kvalitatīvas fotogrāfijas, savā skatījumā atklājot bibliotekārus un viņu profesiju, akcentējot tās radošuma izpausmes.

 

     Iesūtītās fotogrāfijas izstādei tika atlasītas konkursa kārtībā. Izstādē apskatāmi vairāku autoru darbi, kuros redzamas dažādu Latgales novadu un pilsētu bibliotekāres gan ikdienas darbā, gan citos brīžos. Tostarp ir arī Rēzeknes bibliotēku darbinieces. Kopumā izstādē ietvertas 22 fotogrāfijas, 4 no tām redzamas Rēzeknes bibliotekāres. Pateicamies visiem, kas iesūtīja savus fotodarbus!

 

     Daugavpilī izstāde tika prezentēta 18. septembrī, kad tur notika konference, bet tagad tā apceļo Latgales bibliotēkas – jau ir pabijusi Naujenē, Preiļos un Ludzā. Janvārī no Rēzeknes Centrālās bibliotēkas izstāde dosies tālāk uz Rēzeknes novada Lendžu bibliotēku.

 

     Aicinām aplūkot šo brīnišķīgo izstādi, kas mudina bibliotekārā ieraudzīt radošu, garīgi piepildītu un iedvesmas bagātu kultūras darbinieku! Vizuāls ieskats izstādē – šeit.

 

* Projekts tiek realizēts ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda un a. s. „Latvijas Valsts meži” finansiālu atbalstu.