Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2020. gada 1. oktobrī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonementa krājums tiks papildināts ar 37 jaunām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats jaunumos.

 

     Aijas Rības grāmata “Veiksmīga biznesa psiholoģija” iepazīstina ar biznesa psiholoģiju un percepciju jeb uztveri, skaidri un kodolīgi sniedzot attiecīgās tēmas pamata teorijas un praktiskus piemērus. Izdevums ne tikai skaidri parāda, ka percepcija jeb uztvere ir attiecināma uz pilnīgi visu šai dzīvē, bet arī izskaidro, ko tad ar to darīt biznesā, politikā, karjerā, audzināšanā un privātajā dzīvē.

 

     Arnolda Klotiņa grāmata “Divatā ar tautasdziesmu” sniedz ieskatu, kā laika gaitā latviešu komponisti savos darbos ietvēruši tautas melodijas vai to atsevišķas īpašības un cik dažāds atkarībā no katra savdabības un mūzikas stila ir veidojies mākslinieciskais rezultāts. Grāmata atklāj latviešu folklorā pamatoto kompozīciju lielo skaitu un krāšņumu kopš nacionālās atmodas laika līdz pat mūsu gadsimta sākumam.

 

     Alfreda Packevičius un Saulius Šalnas “Santehniķa rokasgrāmata” iepazīstina ar jaunākajām tehnoloģijām, materiāliem un optimāliem risinājumiem, kas tiek izmantoti mūsdienu santehnikā, kā arī apkures, ūdensapgādes un dzesēšanas sistēmās. Tajā tiek apskatīti inženiertehnisko sistēmu montāžas un ekspluatācijas jautājumi, atgādināts svarīgākais par būvniecības rasēšanu un ģeometriju. Tāpat tiek sniegta informācija par notekūdeņu, drenāžas un ūdens novadīšanas sistēmām, izmantojot tipveida mezglus, aprēķināšanas formulas un montāžas shēmas. Grāmatā aprakstīti jaunākie tehnoloģiskie risinājumi, kas atbilst jaunākajiem notekūdeņu standartiem un normatīviem, kā arī to realizēšanai izmantojamie mūsdienīgie materiāli un tehnoloģijas.

 

     Klāt arī “Tāvu zemes kalendars 2021”, kurā kā allaž atrodami raksti par lauksaimniecību, medicīnu, arheoloģiju, vēsturi, kultūrvēsturi, valodu, kā arī literatūra, kritika un publicistika.

 

     Daiļliteratūras jauno grāmatu klāstā Ingas Ābeles “Balta kleita” – deviņi stāsti par deviņu sieviešu likteņiem.

 

     LR Augstākās Padomes deputāta, vēsturnieka, pedagoga un žurnālista Viļa Selecka grāmata “Disidents” veltīta viņa kolēģim Augstākajā Padomē Intam Cālītim. Abi 1990. gada 4. maijā balsojuši par Latvijas neatkarību. Inta Cālīša cīņa par to sākusies jau daudz agrāk. Ne velti padomju režīms viņu trīsreiz sēdināja cietumā, pakļāva necilvēcīgiem apstākļiem, taču neuzveica.

 

     Īru rakstnieces Kārenas Gilesē romāns “Ko atnes viļņi” stāsta par Laru, kuras, viņas mīļotā un abu kopīgā bērna ceļojums pa Dienvidameriku tiek brutāli pārtraukts, kad dēls bez pēdām nozūd Brazīlijas tirgus laukuma burzmā. Divus gadus vēlāk, nespējot samierināties ar dēla zaudējumu un šķiršanos no mīļotā vīrieša, viņa atgriežas savās bērnu dienu mājās, tur atsāk draudzību ar savu jaunības dienu pielūdzēju Kristiju, kuru valdzina Laras bohēmiskā daba. Tomēr interese drīz vien pāraug apsēstībā, un, kamēr Lara cenšas salāpīt savu drumstalās sašķīdušo dzīvi, Kristiju pārņem neapmierinātība ar savu likteni.

 

     Jaunumos šoreiz arī Karīnas Račko jaunākais romāns “Netīrā”.

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. oktobrī.

Jauno grāmatu diena e-grāmatu bibliotēkā (grāmatas latviešu valodā) – katru trešdienu.

E-grāmatas angļu valodā u. c. svešvalodās lasiet šeit.

 

Līdzīgi raksti