Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv       

     2015. gada 2. februārī Rēzeknes Centrālās bibliotēkas abonements lasītājiem piedāvā 31 jaunu grāmatu. Turpinājumā neliels ieskats daļā no jaunumiem.

 

     Funkcionālās medicīnas institūta vadītāja M. Haimena grāmata „Ultraprāts” palīdzēs tiem, kuri bieži jūt stresu un nemieru, kā arī nespēju koncentrēties. Dr. Haimens piedāvā risinājumu – dziedināt ķermeni, tā izdziedinot arī prātu. Izmantojot funkcionālās medicīnas metodes, viņš ir izstrādājis sešu nedēļu plānu, kā atjaunot veselību un iegūt ultraprātu – augstas koncentrēšanās spējas, izcilu atmiņu, labu garastāvokli, stabilu emocionālo stāvokli un pašpārliecinātību.

 

     Jaunākajā sērijas „Cāļa zupa dvēselei” grāmatā „Atbildētas lūgšanas” savukārt atradīsiet 101 patiesu liecību no cilvēku dzīves par cerībām, brīnumiem, ticību, lūgšanu spēku un Dieva palīdzību. Grāmatā apkopotie stāsti pierāda, ka tad, kad mēs nespējam kaut ko izdarīt, to spēj Dievs. Kad esam apmaldījušies, Dievs zina mūsu ceļu. Kad neko neredzam, viņš ir mūsu acis. Dievs vienmēr piepilda mūsu lūgšanas, kaut arī reizēm ne tā, kā mēs gribētu.

 

     V. Imleres un A. Šteinheizeres rokasgrāmata „Viss, kas jāzina sievietei” ir kā asprātīgs ceļvedis cauri modernās dzīves džungļiem. Izdevumā apkopoti ne tikai interesanti dati, vērtīgi fakti un noderīga informācija tādās dzīves jomās kā psiholoģija, mode un kultūra, bet arī doti padomi, par ko tērzēt pie kafijas tases un kā apgūt „vīriešu darbu” veikšanai nepieciešamās prasmes.

 

     L. Blauas grāmata „Harijs Spanovskis. Nekas jau nebeidzas…” vēsta par aktiera dzīvi, to palīdzējuši rakstīt viņa tuvie cilvēki: mamma, māsa, bērni, kolēģi, bērnības un skolas gadu draugi, mūziķi un copes brāļi. Viņi visi ar saviem stāstiem autorei palīdzējuši iziet cauri Harija dzīves aizrautīgajam un neprātīgajam skrējienam. Aktieris bija dzīves baudītājs, bet mūžīgais dzīvesprieks bieži vien bija maska, aiz kuras paslēpt vientulību, skumjas un – pēdējos gados – arī fiziskas sāpes. 

 

     Daiļliteratūras klāstā I. Spergas debijas stāstu krājums „Dzeiveiba”, kurā apkopoti deviņi līdz šim nepublicēti vai internetā fragmentāri publicēti stāsti latgaliešu valodā. Neskatoties uz to, ka grāmatā apkopotie stāsti vai to fragmenti internetā līdz šim ir bijuši grūti atrodami un pieejami tikai zinātājiem, tie vairākas reizes ir atzīti par labāko latgaliešu prozu un apbalvoti ar Latgaliešu kultūras gada balvu „Boņuks”. Grāmatas redaktore A.Rancāne stāstu krājumu „Dzeiveiba” dēvē par Latgales stipro stāstu grāmatu: „Ilzes Spergas stāstos dzīvo mazie ļaudis. Tie, par kuriem jau Svētajos Rakstos sacīts, ka tieši viņiem Dievs atklājis debesu valstības noslēpumus. Un bēda esot tiem, kuri nodarīs pāri kaut vienam no tiem mazajiem.”

 

     S. Larkas romāns „Maoru zelts” savukārt stāsta par sievietēm, kam nākas daudz ciest un kas tomēr nenolaiž rokas un nezaudē cīņas sparu, par vaļu medībām, aitkopību un zelta drudzi. Romāna darbība aizsākas mazā, nabadzīgā Īrijas ciematā un turpinās Jaunzēlandē, kas 19. gadsimta bada laikos bija daudzu izceļotāju galamērķis un arī cerība uz labāku dzīvi.

Tur, katrs sava likteņa nolemti, nonāk arī romāna galvenie varoņi: Ketlīna, skaistā, trūcīgā, naivā drēbnieka meita, Lizija, bijusī priekameita, kura jaunajā zemē ir cieši apņēmusies kļūt par tikumīgu sievieti, un Maikls, vienkāršs zemnieku puisis, kurš, kā gadījies, kā ne, ir abu sieviešu lielā mīlestība. Katram no varoņiem ir jāiziet cauri neskaitāmām ciešanām, jāiztur daudzi pazemojumi un pārbaudījumi, par ko dzīve viņus tomēr vēlāk atalgo.

 

     Dž. Bārklejas grāmata „Sapņu sala” ir labestības pilns patiess stāsts, ko ar gaumīgu humoriņu un redzīgu ceļotājas aci attēlo autore. Šis darbs ir gluži kā rokasgrāmata vai varbūt padomdevējs dzīves mazliet nogurdinātām sievietēm, kurām, pēkšņi visa ir kļuvis par daudz…

 

     Kādā ziemā, kad Dženiferas Bārklejas mīlas dzīve pajūk, viņa izlemj sev pasniegt trīs dāvanas. Viena no tām ir mēnesis mazā un mežonīgā Grieķijas salā. Šis ceļojums ir iespēja atrast citādu gandarījumu. Tādu, kas rodas, turot rokā astoņkāji. Viņa nolemj salā uzkavēties ilgāk, taču, kad dzīve sāk atgriezties ierastajās sliedēs, notiek kas ļoti dīvains…

 

Pilnu jauno grāmatu sarakstu skatieties šeit.

Nākamā jauno grāmatu diena abonementā – 16. februārī.

 

Līdzīgi raksti