Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Biedrība “Jaunatnes čemodāns” sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības aģentūru “Rēzeknes Kultūras un Tūrisma Centrs” īsteno ASV vēstniecības Rīgā atbalstīto projektu “Ray Bradbury “Dandelion Wine” in Rezekne”.

 

     2020. gadā slavenajam amerikāņu rakstniekam Rejam Bredberijam apritēja 100 gadi. Viņa grāmata “Pieneņu vīns” ir unikāla, jo to var lasīt ikviens interesents, gan bērns, gan pieaugušais. Lasītājs var piedzīvot vienu 1928. gada vasaru nelielā ASV pilsētiņā Ilinoisā, kur katra diena piepildīta ar neaizmirstamiem momentiem, piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem.

 

     Šis saulainais notikums tiek “pārnests” uz nelielo pilsētu Rēzekni, lai arī Rēzeknes iedzīvotāji varētu iedziļināties un izdzīvot šo grāmatu caur mākslas izpausmi. Projekts “Rejs Bredberijs “Pieneņu vīns’’ Rēzeknē’’ ir viena no radošajām platformām Rēzeknes pilsētas svētku laikā.

 

     Projekta ietvaros sadarbībā ar Rēzeknes Centrālo Bibliotēku var apskatīt Reja Bredberija personībai un daiļradei veltīto izstādi. Izstāde ir apskatāma no 2021. gada 27. jūlija līdz 13. augustam.

  

     Rēzeknes pilsētas svētku laikā 6. augustā gājēju promenādē no plkst. 18.00 līdz 20.00 būs dažādas aktivitātes. Aktivitātes veltītas Reja Bredberija darbam “Pieneņu vīns”, kā arī personībai un daiļradei.

 

     Sekot projekta norisei var biedrības profilos sociālajos tīklos Instagram (@jaunatnes_cemodans) un Facebook (@jaunatnscemodans), kā arī blogā.