Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Līdz 2018. gada 29. septembrim Rēzeknes Centrālās bibliotēkas lasītavā (3. stāvā) aplūkojama tematiska izstāde ”Nāc, Aglonas Dievmāte gaida tevi!”, kas veltīta pāvesta Franciska vizītei Latvijā šī gada 24. septembrī.

 

     Gaidot pāvesta Franciska vizīti Agolnā, kuras centrālais notikums būs dievkalpojums Aglonas bazilikas laukumā, bibliotēka aicina ielūkoties materiālos par Aglonas svētvietu, tās vēsturi un atsaukt atmiņā 1993. gadu publikācijās un fotogrāfijās, kad Latviju un Aglonas svētvietu apmeklēja pāvests Jānis Pāvils II.

 

     Tāpat izstādē ir apskatāmas unikālas fotogrāfijas ar Aglonas bazilikas un tās apkārtnes skatiem, ko bibliotēkai uzdāvinājis Dainis Priekulis no Ventspils novada Ugāles pagasta.  Fotogrāfiju tapšanas laiks datējams ar 1940. gadu. Tās savā ziņā ir īpašas, jo uzņemtas mājupceļā no liktenīgajiem Latgales Dziesmu svētkiem Daugavpilī, pirms kara negaisa mākoņi bija pārņēmuši visus Latgales un Latvijas  nostūrus.

 

     Informējam, ka bibliotēkas novadpētniecības krājumā ir savākts daudz materiālu par Aglonu – grāmatas, publikācijas no laikrakstiem un žurnāliem, bukleti, atklātnes utt. Vairāk par šiem materiāliem var uzzināt arī attālināti – bibliotēkas E-katalogā šeit!

 

     Laipni gaidīti bibliotēkā!