Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Aprīļa vidū Rēzeknes 2. bibliotēkā mācības pabeidza seniori, kuri Rēzeknes Centrālās bibliotēkas informācijas sistēmu administratora Aleksandra Vinogradova vadībā no šīgada 10. februāra bibliotēkā apguva datorprasmes.

 

     Mācības uzsāka septiņi seniori, sekmīgi līdz galam tās pabeidza – četri. Tie, kas “izturēja līdz galam”, bija ļoti pateicīgi par iespēju apgūt mūsdienu tehnoloģijas par brīvu, tās viņi arī vēlāk izmantos ikdienas vajadzībām.

 

     Datorapmācību grupas dalībniekiem izveidojās ļoti labs kontakts ar Aleksandru, kurš ar lielu pacietību mācīja savus “skolēnus” un atbildēja uz visiem viņus interesējošajiem jautājumiem.

 

     Apmācību laikā seniori iepazinās ar datora iespējām un internetu, apguva pamatdarbības ar teksta redaktoru “Microsoft Word”, mācījās darboties ar e-pastu un sociālajiem tīkliem.

 

 

     Beidzoties apmācībām, katrs dalībnieks saņēma apliecinājumu par datorprasmju apguvi Rēzeknes 2. bibliotēkā. Noslēgumā seniori sarīkoja pārsteigumu, aicinot savu skolotāju un bibliotekāres iemalkot kafiju un baudīt viņu pašu sarūpēto cienastu, lai kopīgi varētu aprunāties un dalīties savos iespaidos par mācībām un to lietderību.

 

     Paldies senioriem par uzcītību! Un lai viss apgūtais lieti noder! Savukārt tiem, kuri vēl nav sadūšojušies jauno tehnoloģiju apguvei, atgādinām, ka jūs varat mest pie malas bailes un šaubas un droši pieteikties bezmaksas datorapmācībām bibliotēkā (centrālajā vai jebkurā no tās filiālēm). Laipni gaidīsim jūs, lai pavērtu ceļu iespējām, ko sniedz jaunās tehnoloģijas un internets!