Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Sadarbībā ar jauno dzejnieci Eviju Puķi un Rēzeknes internātpamatskolas – attīstības centra skolotājiem un audzēkņiem Rēzeknes 2. bibliotēka marta beigās aizvadīja grāmatas “Pasaule” atklāšanas svētkus.

 

     Savā, nu jau otrajā, iznākušajā grāmatā jaunā autore skar tik nozīmīgas lietas, kā mīlestība, dzīves ceļa gājums, cilvēka iekšējās pasaules izjūtas utt. Ar savu lasītāju Evija jaunajā grāmatā sarunājas gan dzejā, gan arī atziņu veidā. Viņa ir arī grāmatas vāka dizaina un ilustrāciju autore.

 

     Pasākums noritēja patīkamā un neformālā gaisotnē pie tējas galda. Tajā piedalījās skolotāji, radoši bērni un jaunieši. Pasākuma gaitā jaunā autore klātesošos iepazīstināja ar sevi, savu nodarbošanos, dzejoļu tapšanas brīžiem, stāstīja par savām iecerēm un radošajiem nākotnes plāniem.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Skolēniem bija iespēja uzdod autorei interesējošus jautājums un saņemt arī ne mazāk interesantas, iedvesmojošas atbildes. Visvairāk Eviju Puķi uzrunāja kāda skolēna secinājums: "Es domāju, ka par Jūsu dzeju varētu uzņemt kādu filmu. Vai Jūs gribētu veidot filmu?" Dzejniece ieminējās, ka šāda ideja viņai šķiet lieliska.

 

     Pasākums noslēdzās ar tējas malkošanu un sirsnīgām sarunām pie galda. Jāpiebilst, ka grāmatas prezentācijas gaitā valdīja draudzīga atmosfēra un pasākumam noslēdzoties, katrs dalībnieks sirdī paņēma to, ko Evija Puķe mums ar savu jaunās grāmatas palīdzību gribēja teikt.