Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 2. decembrī Rēzeknes Bērnu bibliotēkā viesojās ziņkārīgie bērni no Rēzeknes 2. vidusskolas 4. b klases un projekta “Bērni dzimtenei” dalībnieki, kopā ar savu klases audzinātāju Ludmilu Taškāni, kā arī projekta “Bērni dzimtenei” koordinatore Liāna Merņāka.

 

     Projekta ietvaros ir izveidota krāsojamā grāmata “Es Latvijā. Es Rēzeknē”, kurā ir iekļauti divi 4. b klases bērnu darbi. L. Merņāka Rēzeknes Bērnu bibliotēkai un bērniem dāvināja projekta laikā tapušās grāmatas. Projekts īstenots, sadarbojoties biedrībai Rēzeknes pilsētas teātra-studijai “Joriks”, Latvijas Republikas Kultūras ministrijai un biedrībai “Kultūra.lv”. Par šo projektu vairāk var uzzināt šeit.

 

     Vizītes laikā bibliotēkā bērni iepazina vērtīgās ābolu īpašības, strādājot radošās grupās. Bērni izmantoja bibliotēkas grāmatas un žurnālus, lai izveidotu izzinošas prezentācijas.

 

     Pirmā grupa centās noskaidrot kā no mežābeles radās dārza ābele, lasot K. Ušinska darbu “Vienas ābeles stāsts”. No darba iegūto informāciju bērni pēc tam teatrāli prezentēja. Savukārt otrā grupa meklēja atbildes piedāvātajās grāmatas, lai pareizi atbildētu uz viktorīnas “Pasakas par ābelēm un āboliem” jautājumiem.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Nākošā grupa izveidoja plakātu par ābolu derīgajām īpašībām. Bērni pierādīja, ka angļu sakāmvārds – viens ābols dienā, un ārsts nav vajadzīgs – ir patiess.

 

     Zēni no ceturtās grupas aplūkoja gleznu reprodukcijas: I. Levitāna “Ziedošas ābeles”, Vinsenta van Goga “Klusā daba ar āboliem”, Pola Sezana “Klusā daba ar āboliem”. Pēc šo darbu aplūkošanas viņi lēma, kura no reprodukcijām patīk vislabāk un kāpēc.

 

     Piektā bērnu grupa pētīja sakāmvārdus par ābelēm un āboliem, mēģinot izprast galveno domu tajos.

 

     Sestā grupa lasīja Ļ. Tolstoja stāstu “Sirmgalvis un ābele” un Raiņa dzejoli “Vectētiņš un ābeles”. Vēlāk pārspriežot cilvēka darba jēgas jautājumus vecumdienās – stādot ābeles.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pēc radošajām prezentācijām notika ēdienu degustācijas. Bērniem un viņu vecākiem tika pasniegti dažādu šķirņu āboli, ābolu kūkas un pīrāgi, žāvēti āboli, cepti āboli ar medu un cukuru, ābolu ievārījums un džemi.