Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2016. gada 10. februārī Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika konkursa “Saulainā komanda” otrais posms, kurā dalībnieki iepazinās ar interesantiem faktiem par sauli, piedalījās viktorīnā un prezentēja savus mājasdarbus.

 

     Informāciju par sauli pasākumā sniedza Rēzeknē vienīgā astronomijas skolotāja – ARPC “Zeimuļs” astronomijas pulciņa vadītāja Liena Poiša. Pēc prezentācijas notika viktorīna par sauli. Jautājumus tai kopā ar skolotāju sagatavoja ARPC “Zeimuļs” astronomijas pulciņa dalībnieki J. Platacis, K. Runge, K. Rogozova, J. Vaņkova, L. Ameļčenkova, K. Sprūga un L. Pentjuša. Liels paldies viņiem par sadarbību!

 

 

     Viktorīnā ar 25,5 punktiem no 30 uzvarēja Rēzeknes 6. vidusskolas 7.a klases komanda “Saules zaķīši”, otrā vieta ar rezultātu 25 punkti pieder Rēzeknes 2. vidusskolas 7.b klases komandai „Komanda RA”, trešo vietu ieņēma divas komandas ar vienādu rezultātu 24,5 punkti – Rēzeknes 3. vidusskolas 7.a klases komanda „Светлячок” un Rēzeknes 6. vidusskolas 7.b klases komanda „Солнечный квартет”.

 

     Bērnu bibliotēkas vadītāja Vija Logina dalījās iespaidos par to, kā saulainās komandas bibliotēkas e-katalogā atlasīja grāmatas par sauli un meklēja šīs grāmatas bērnu bibliotēkas plauktos. Katra komanda par šo izglītojošo darbu bija sagatavojusi jautru, humora pilnu prezentāciju.

 

     Praktisko nodarbību rezultāti ir šādi: pirmā vieta pieder Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas 7.c klases komandai „Saulesbērni”, otrā vieta – Rēzeknes 5. vidusskolas 7.b klases komandai „Saules enerģija”, trešā vieta – Rēzeknes 6. vidusskolas 7.b klases komandai „Солнечный квартет”.

 

     Nākamo mājasdarbu žūrija gaida ar lielu interesi, jo saulainās komandas gatavos saulainu koncertu!