Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Svinot latviešu dzejnieces Aspazijas 150 gadu jubileju, 18. martā Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika dzejas lasījums un radošā darbnīca „Mazā, sirmā kumeliņā: spēles ar pogām”.

 

      Vai zināt, „kur atrast pasaku tādu, tik skaistu, kas stāstīta tūdaļ neizgaistu”? Tur vēja zirdziņš „jāj pa zilo sapņu mežu”, tur „mazā, sirmā kumeliņā jāj pa ceļu pasaciņa” un „tik silti, silti saulīte spīd, kūst sniegs no ābeļu zieda” un nebēdne meitene pa laukiem un grāvjiem tik skrien…

 

     Tās ir rindas no Aspazijas dzejoļu krājumiem „Saulains stūrītis”, „Nebēda” un „Sēd uz sliekšņa pasaciņa”, kas, izmantojot dažādu krāsu un formu pogas, pārtapa krāšņā, bērnu rokām radītā mākslas darbā – mozaīkas tehnikā darinātā kolāžā.

 

     Radošajā darbnīcā darbojās zēni un meitenes. Kolāžas autores, bibliotēkas apmeklētājas, iedvesmojušās no Aspazijas bērnu dzejas, pauda savu redzējumu un asociācijas par autores uzburto pasauli.

 

     Tā tapa meitene nebēdne, kam „kā meža vanags dvēsele”, princese zelta krekliņā, vēja zirdziņš, kam „rasas acis un puķes plaukst no pakaviem”, „mākonītis zelta maliņām” un „zilā ilgu puķe”.

 

     Bērnu rokām radītais Aspazijas dzejas tēlu „saulainais stūrītis” rotā dzejnieces jubilejai veltīto izstādi un iepriecina bibliotēkas apmeklētājus.

 

     Pasākuma foto skatieties šeit.