Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     14. novembrī Rēzeknes Bērnu bibliotēkā notika Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļai veltīts Krēslas stundas lasījums „Troļli Ziemeļos”. Pasākuma moto – iepazīsim trollīšus Muminus.

 

     Mumini ir pasaulē pazīstamākie somu bērnu grāmatu varoņi. Tā ir troļļu ģimene, šie troļļi ir balti, apaļīgi un ar lielu purnu, kas rada līdzību nīlzirgiem. Viņiem ir daudz draugu, ar kuriem notiek dažādi atgadījumi un piedzīvojumi. Muminu tēlu ir radījusi Somijas zviedru rakstniece Tūve Jansone.  

 

     Šogad jaunākā vecuma bērniem tika lasīta T. Jansones grāmata „Mumins un jaunais draugs”. Tas ir aizraujošs stāsts par dzīvespriecīgiem un zinātkāriem trollīšiem. Kad Mumins un Svifs atrod pudelē vēstuli, viņi dodas ekspedīcijā meklēt noslēpumaino jauno draugu. Snorke ir uztraukusies, ka jaunais draugs ieņem viņas vietu. Vidusskolnieces savukārt lasīja fragmentu no T. Jansones grāmatas „Tētis un jūra”.

 

     Vēlāk visi pasākuma dalībnieki kopīgi noskatījās multiplikācijas filmu par trollīšiem Muminiem. Malkojot karstu tēju un izbaudot svētku kliņģeri, sanākušie apskatīja arī suvenīrus no Ziemeļvalstīm – krūzītes ar skandināvu slavenību attēliem, Norvēģijas klinšu iežu fragmentus, dažnedažādas troļļu un mošķu figūriņas, kā arī iepazinās ar izstādi „Sensenos laikos”, kurā bija izvietotas ziemeļvalstu autoru un tautas pasaku grāmatas.

 

     Pasākuma foto skatieties šeit.