Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Aprīlis ir atnācis ne vien ar strauji mainīgajiem laika apstākļiem, bet arī ar grāmatu jaunumu plaukta papildinājumu Bērnu bibliotēkā.

 

     Tiem, kas šogad mācās attālināti un gatavojas matemātikas pārbaudījumiem, lieti noderēs Kerolas Vordermanes „Ilustrētā rokasgrāmata matemātikā”

 

     Tuvojoties pavasara skaistākajiem svētkiem – Mātes dienai, Bērnu bibliotēkas grāmatu jaunumu plauktā var sameklēt dzejoļu grāmatu „Buču pods”, kurā ir apkopoti dzejoļi par mammu. 

 

     „Vakara pasakas par zvēriņiem” būs interesantas mazajiem gulēt negribētājiem, lai pierimtu pirms miega un iepazītos ar pasaules klasikas stāstiem un dažādu tautu pasakām par dzīvniekiem.

 

     Aprīlī klasikas plauktā arī Džordža Orvela antiutopija „1984”, kas joprojām nav zaudējusi savu aktualitāti. Romānā attēlotajā pasaulē nepastāv vārda un domas brīvība, ir tikai trīs izdomātas, karojošas, totalitāras valstis ar neierobežotu partijas varu, kuras nemitīgi kontrolē savu pavalstnieku domas un darbus. 

 

     Trīs jauni, paslinki vecpuiši dodas ceļojumā ar laivu, līdzi ņemot suni un pašu nepieciešamāko. Kā viņiem veicas, var lasīt Džeroma K. Džeroma grāmatā „Trīs vīri laivā (nerunājot nemaz par suni)”.

 

     Annas Starobiņecas zvērīgā detektīva faniem ir sagādāta sērijas trešā grāmata „Naida nagi”. Tālmeža policistiem Āpsim Vecākajam un Āpškānam jāatrisina kāda sarežģīta lieta. Āpškāns šai izmeklēšanā metas jo īpaši dedzīgi, jo nolaupīta ir viņa mīļotā Marķīze. Draudu vēstules, izpirkšanas maksas pieprasīšana un… Āpškāna nostāšanās uz kriminālās takas? Vai tas var būt!?

 

     Trešā, noslēdzošā daļa „Glābiet mūs” ir arī Monas Kastenas triloģijai par Rūbiju un Džeimsu. Rūbija ir izslēgta no Mekstonholas koledžas, un pierādījumi liecina, ka par to atbildīgs ir Džeimss. Vai Džeimss ir nodevis Rūbiju? Kā tālāk veidosies viņu attiecības? 

 

     Rute negaidot manto tēva lauku māju pie upes. Tēvu viņa nekad nav pazinusi, taču pārlieku labi pazīst sāpes par skaudro bērnību un pazudušo māsu, pazīst neiederības izjūtu un tukšumu sirdī. Un Rute bēg – bēg no pilsētas, no cilvēkiem, no sevis… Vai upe viņai palīdzēs atrast pašai sevi, to var lasīt Lauras Vinogradovas garstāstā „Upe”. Jāpiezīmē, ka grāmata ir nominēta gan Latvijas Literatūras gada balvai, gan arī Eiropas Savienības Literatūras gada balvai.

 

     Grāmatas var rezervēt attālināti bibliotēkas e-katalogā un droši doties pēc tām!