Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Augusts Rēzeknes Bērnu bibliotēkā ienāk ar vairākiem grāmatu jaunumiem.

 

     Delfīne de Vigāna grāmatā „Lojalitātes” stāsta par trīspadsmitgadīgo Teo un Matiasu, kuriem ir noslēpums. Abu skolotājai Elēnai ir aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā, bet centieni izdibināt patiesību atmodina pašas pagātnes rēgus. Šī grāmata ir stāsts par atkarību un pienākumu, vientulību un noklusēto realitāti un to, cik bīstama mēdz būt lojalitāte. 

 

     Bada spēļu fani nu var iegūt atbildes uz jautājumiem, kas notika pirms Katnisas Bada spēlēm un kāda bija Snova jaunība. Par to var lasīt Sūzenas Kolinsas grāmatā „Balāde par dziedātājputniem un čūskām”

 

     Pīters un Pakss ir nešķirami kopš tās dienas, kad zēns izglāba lapsēnu un aiznesa mājās.  Kādu dienu notiek neiespējamais: Pītera tēvs dodas karā un liek palaist lapsu savvaļā. Tomēr abi draugi nespēj būt šķirti un meklē ceļu viens pie otra. Vai viņiem izdevās satikties vēlreiz, lasiet Sāras Penipārkeres grāmatā „Pakss”.

 

     Agneses Vanagas grāmatā „Plastmasas huligāni” iepazītie varoņi Intars, Klāvs un Dusmukule savus piedzīvojumus turpina grāmatā „Plastmasas huligāni: draugs pazudis”. Dusmukule ir pazudis, un brāļi, viņu meklēdami, saķeras ar Čiekurkalna puišeļu nešpetno bandu. 

 

     Grāmata „Glābsim Zemi!” stāsta par cilvēka un Zemes mijiedarbību un dabas saglabāšanas jautājumiem. Lasītprasmes pilnveidošanai noderēs Rotrautes Zuzannes Breneres grāmata „Pasaku komikss”, kurā neparastos, šķelmīgos komiksos pārstāstītas astoņas brāļu Grimmu pasakas. Savukārt krāsas apgūt palīdzēs draiskais pelēns grāmatā „Vai pazīsti? Krāsas”

 

     Ezītis ilgi ir gaidījis, kamēr nogatavosies kazene, lai to apēstu. Nu beidzot tas brīdis ir klāt! Bet! Tiklīdz ezītis grasās ogu ēst, iejaucas dažādi dzīvnieki, katrs sakot ko citu, kas būtu ar kazeni jādara. Vai ezītim izdosies apēst kazeni? To lasiet Ulrikas Kesteres grāmatā „Ezītis un lielā oga”

 

     Linas Žutautes grāmata „Kika Mika un draudzības slota” stāsta par to, cik būtiski ir draugiem būt kopā, nevis censties pārspēt vienam otru. Vairākas grāmatas papildina arī pūķīša Kokosrieksta sēriju, un Dogmena faniem ir sarūpēta jaunākā grāmata „Dogmens blusu valdnieks”.

 

     Tāpat Bērnu bibliotēkā joprojām ir apskatāma grāmatu izstāde par dinozauriem. Ejot lūkot „dzīvos” dinozaurus Raiņa parkā, iegriezies arī bibliotēkā!