Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Gada klusākajā, gaišākajā un cerībām bagātākajā mēnesī Rēzeknes Bērnu bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā daudzas jaunas un interesantas grāmatas viņu kvēlāko sapņu piepildīšanai. Turpinājumā neliels ieskats dažās no tām.

 

     Mazākajiem lasītājiem jeb 1. – 4. klašu skolēniem tiek piedāvāts Dž. Patersona jaunākais stāsts „Peles vārds”, kas vēsta par kāda ļoti īpaša pelēna Jesaja aizraujošajiem piedzīvojumiem un negaidītajiem draugiem, ko viņš iegūst savā ceļā.

 

     Lasīšanai skolēnu ziemas brīvdienu nedēļā ļoti piemērota būs A. Kivirehka grāmata „Oskars un lietas”, kurā stāstīts par kāda zēna Oskara interesantajām brīvdienām bez mobilā telefona laukos pie vecmāmiņas.

 

     Pie lasītājiem, it sevišķi sērijas „Grega dienasgrāmata” cienītājiem, dodas arī Dž. Kinnija „Grega dienasgrāmatas” intriģējošā trīspadsmitā grāmata „Sabrukums”, kurā varenajās sniega kaujās tiks piedzīvotas gan uzvaras, gan zaudējumi.

 

     Neprātīgos piedzīvojumos pa aizraujošo pasauli aicina doties līdzi arī T. Parvelas sērijas „Kepler – 62” ceturtā grāmata „Atklājēji”, kurā draudzības līkločiem ļauts sekot neizzinātā kosmosā.

 

     Bērnu bibliotēkā tagad ir pieejama arī nacionālā enciklopēdija „Latvija”, kuras tapšana bija būtiska Latvijas valsts simtgades programmas daļa un kas ir nozīmīgs zināšanu resurss latviešu valodā. Šī populārzinātniskā enciklopēdija par Latviju ir tematiski iekārtota un plaši un pārskatāmi izceļ galvenos faktus par valsti pēc neatkarības atjaunošanas.

 

     Grāmatu lasīšana ir ne tikai aizraujošs un interesants brīvā laika pavadīšanas veids, bet arī bagātīga un kvalitatīva zināšanu ieguves nodarbe un valodas prasmju un iemaņu attīstīšanas metode. Bērnu bibliotēkas plauktos ir atrodamas grāmatas ne tikai latviešu un krievu valodā, bet arī angļu valodā.

 

     Dž. Ostinas romāns „Prāts un jūtas” (J. Austen „Sense and sensibility”) ir ne tikai grāmata par pirmo mīlestību un vilšanos, bet arī labs palīgs angļu valodas apguvē, jo teksts ir gan angļu, gan latviešu valodā.

 

     Ne mazāk interesanta un noderīga ir arī Dž. Ostinas grāmata „Emma”, J. Frankas romāns „The Blind Side of the Heart” un A. Sevellas sirsnīgais stāsts par kādu krāšņu un lielisku zirgu „Black Beauty”.

 

     Būsiet mīļi gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!