Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Arī drēgnajā rudens laikā Rēzeknes Bērnu bibliotēka turpina priecēt savus lasītājus ar jaunām un interesantām grāmatām. Turpinājumā neliels ieskats dažās no tām.

 

     Š. Baltrušaitienes grāmata „Kā zaķis iepazina jūtas” ir stāsts par nedaudz izlutinātu zaķēnu, kurš iemācījās pārvarēt skumjas, bailes, skaudību un atklāja, kā dusmas pārvērst priekā. Lasot šo grāmatu, noderīgus padomus un zināšanas par jūtām iegūs ne tikai bērni, bet arī vecāki, kas lasīs kopā ar viņiem.

 

     J. Kopenas „Grāmata Benijam” ir jautra un sirsnīga bilžu grāmata par kādu meiteni vārdā Sema, viņas suni un prieku, ko sagādā grāmatas dienās, kad līst. Arī K. Ridela aizraujošā pasaka par Mazo Zaļo Lietusmici „Reiz biezā, tumšā mežā” ir ļoti labi piemērota lasīšanai tumšajos rudens vakaros.

 

     Gan zēniem, gan meitenēm, lasot Vāģu sērijas grāmatu „Sacensību prieks”, tiks dota iespēja doties piedzīvojumos un kopā ar Zibeni Makvīnu, Krusu, Salliju un Metriņu izjust sacensību prieku un sportiskās sadarbības spēku.

 

     Gaidot Latvijas 100. dzimšanas dienu, M. Taubes krāšņā grāmata „Mūsu Latvija” būs labs palīgs tiem, kas vēl nav paguvuši iepazīt savas Dzimtenes vēsturi, dabu, kultūru un tradīcijas.

 

     Vācu mākslinieka O. Kennekes asprātīgā grāmata „Sports ir lielisks” atklās kustību patieso prieku un mudinās sportot gan bērnus, gan pieaugušos.

 

     Britu rakstnieces K. Drūrijas grāmata „Septītā diena” ir spraigās triloģijas romāna „Septītā kamera” turpinājums. Arī šajā dinamiskajā, pārdomas rosinošajā grāmatā autore turpina pētīt un spilgti demonstrēt šķiru nevienlīdzību, sazvērestību teorijas un mediju ietekmi uz sabiedrību.

 

     Beidzot ir klāt arī K. Klēras bestselleru sērijas „The Mortal Instruments” ilgi gaidītā noslēguma grāmata „Debesu uguns pilsēta”. Šī grāmatu sērija ir neaprakstāma fantāzijas pasaule.

 

     Vācu rakstnieka H. Volca grāmata „Visu vai neko” ir kārtējais tīņiem piemērotais stāsts, kas šajos drēgnajos un slapjajos rudens vakaros gan pacels spārnos, gan arī sasildīs jauniešu sirdis.

 

     Visi ir mīļi gaidīti Rēzeknes Bērnu bibliotēkā!