Datubāze Letonika.lv piedāvā skolēniem daudzveidīgu materiālu klāstu attālinātām mācībām. Te ir pieejamas gan dažādas enciklopēdijas un vārdnīcas, gan tematiski sakārtoti materiāli tādos mācību priekšmetos kā latviešu valoda un literatūra, Latvijas vēsture, ģeogrāfija un vide, kultūras vēsture, mūzika un svešvalodas. 

 

     Sadaļā „Lasītava”, sākot ar 5. klasi, var lasīt skolu literatūrā iekļauto klasiķu darbus. Te var atrast tādus autorus kā A. Brigadere („Dievs, daba, darbs”, „Sprīdītis”), A. Sakse („Pasakas par ziediem”), Valdis („Staburaga bērni”), V. Plūdonis, K. Skalbe,  J. Jaunsudrabiņš, V. Belševica, I. Ziedonis, O. Vācietis, Aspazija, Rainis un daudzus citus. Te var iepazīties ar antīko pasauli, lasot grāmatu "Sengrieķu mīti un varoņteikas", kā arī Sofokla un Eiripīda traģēdijas.

 

     Pirmsskolas vecāko grupu un sākumskolas bērniem Letonika.lv piedāvā projektu „Trīsvalodu runājoša grāmata valodu un sociālo zinību apguvei” (Valsts izglītības attīstības aģentūras un Izglītības un Zinātnes ministrijas finansējums, projekta realizētājs – Jūrmalas Alternatīvā skola, programmizstrāde – Sabiedrība Tilde). Sadaļā Pasakas.letonika.lv ir pieejama „Runājošā grāmata”, kurā var lasīt un darboties ar trim pasakām „Vislabākā lieta”, „Divi lācēni” un „Slinkais Džeks” latviešu, angļu un krievu valodā. 

 

     Lai iegūtu pieejas kodus un piekļūtu datubāzei Letonika.lv no sava mājas datora, sazinieties ar savu bibliotēku. Ar Rēzeknes Bērnu bibliotēku var sazināties, zvanot 64623069 vai rakstot e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Bibliotēkai var sekot arī www.facebook.com/RezeknesBernuBiblioteka.