Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 25. janvārī Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestādē (PII) “Auseklītis” jau 17. gadu pēc kārtas notika dzejas svētki “Skani, mana valodiņa, pār deviņi novadiņi…”, kuros uzstājās un savas daiļlasīšanas prasmes demonstrēja Rēzeknes pilsētas pirmsskolnieki. Konkurss tradicionāli notiek ziemā.

 

     Pasākumā piedalījās un bērnu sniegumā klausījās Rēzeknes PII, Izglītības pārvaldes, ARPC “Zeimuļs” un Bērnu bibliotēkas pārstāvji. Īpašie viesi bija vērtēšanas komisija, kurā darbojās Izglītības pārvaldes metodiķe Vita Mežore,  PII “Rūķītis” pedagoģe Ingrīda Skredele un Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes pirmsskolas izglītības iestāžu speciāliste Natālija Peipiņa.

 

     Šogad bērnu skatuves runas konkursam par vadmotīvu tika izraudzīts – mākonītis. Atbilstoši izvēlētajai svētku tematikai, PII “Auseklītis” foajē bija apskatāma izstāde no Rēzeknes Bērnu bibliotēkas grāmatu pūra – “Mākonītei balti svārki…”.

 

     Gaidot konkursa rezultātus, bērni izbaudīja jautru rotaļu prieku. Dzejas svētki izvērtās par brīnišķīgu notikumu. Bērni kopā ar jautrajiem “mākonīšiem” dejoja jautras dejas un spēlēja atraktīvas rotaļas. “Mākoņu meitenes” katram konkursa dalībniekam uzdāvināja skaistu, mīļu grāmatiņu. Bērnus un skatītājus priecēja skaistas “mākonīšu” dejas.

 

     Ciemojoties “mākonīšu pasaulē”, atnākušie viesi uzzināja ļoti interesantas un neparastas lietas: par ko ir zaķīša sapnis, kas notiek laukos vasarā, kāda ir sniegavīra vēlēšanās, stāstu par pirmo sniegu, kā izskatās “modernais bērns”, par ko var jokot,  kā izskatās ledus pils, kā notiek rīta rosme, kā draudzējas kurmis un pele, kāpēc notika nelaimes gadījums, kā tiek aizvadītas paķa brīvdienas un daudz ko citu.

 

     Svētkos skanēja L. Apšenieces, J. Osmaņa, M. Laukmanes, O. Vācieša, V. Grenkovas, V. Ļūdēna, Z. Purva, E. Asares, P. Brūvera, M. Čaklā, R. Urtānes, M. Cielēnas, Aspazijas, Z. Brūveres un  R. Ventas dzejoļi.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Veiksmīgākie daiļlasītāji žūrijas vērtējumā, kuri saņēma goda rakstus bija:

 

1.      Anastasija Antoņeviča (PII “Namiņš”), Marta Čudare (PII “Rotaļa”), Amālija Pimanova (PII “Laimiņa”) (vecumposms – 4 gadi);

2.       Milana Smirnova (PII “Namiņš”), Adelina Kononenko (PII “Bitīte”), Nikola Domule PII (“Auseklītis”) (vecumposms – 5 gadi);

3.      Alīna Proško PII (“Namiņš”), Elizabete Dragune PII (“Vinnijs Pūks”), Eduards Galajs PII (“Pasaka”) (vecumposms – 6 gadi).

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Konkursa dalībnieki bija centušies, jo viņi ne tikai izteiksmīgi runāja, bet arī izvēlētos dzejoļus pārvērta krāšņos, dzīvespriecīgos zīmējumos. Dalībnieku deklamēto dzejoļu ilustrāciju izstāde no 01.02.2017. līdz 01.04.2017. ir aplūkojama Rēzeknes Bērnu bibliotēkā.

 

     Paldies svētku vadītājām – “mākonīšiem” – Ilgai Krievānei un Laurai Berziņai, PII “Auseklītis” radošajai komandai un mūzikas skolotājai Zinaīdai Jurovai, visiem dalībniekiem un viesiem par PII “Auseklītī” brīnišķīgi kopā pavadīto laiku!

 

     Ar skaistām un ilustrētam grāmatām ikviens var iepazīties Rēzeknes Bērnu bibliotēkā! Laipni gaidīti!