Lielie lasīšanas svētki notiks tiešsasitē

     „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2020” ir noslēgusies. Lai arī gads bija pārbaudījumu pilns un neparedzēts, Rēzeknes Bērnu bibliotēkā un Rēzeknes 2. bibliotēkā veiksmīgi līdz galam ar lasīšanas izaicinājumu tika un aptaujas anketas aizpildīja kopā 212 lasītāji. 

 

     Čaklākie lasītāji bija 5+ vecumgrupā, nākamie čaklākie bija 11+ grupas un vecāku grupas dalībnieki. Arī 11+ vecumgrupa un 15+ vecumgrupa dalībnieku ziņā daudz neatpalika no pārējām. 

 

     Pavasarī „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” dalībnieki parasti ļoti gaida Lielos lasīšanas svētkus, kuros no malu malām Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sabrauc lieli un mazi aizrautīgie lasītāji. Šogad lasīšanas svētkiem būs citādāks formāts – tos varēs noskatīties tiešsaistē 30. martā plkst. 15.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Facebook lapā un YouTube kanālā. Vairāk lasiet šeit

 

     Kā jau ierasts, pasākumā godinās grāmatu autorus, tulkotājus un izdevējus, kuru radītās grāmatas saņēmušas visaugstāko lasītāju vērtējumu. Vienlaikus tiks sveikti uzņēmīgākie un prasmīgākie bibliotekāri, kuri pandēmijas laikā pratuši piedāvāt un ieinteresēt 13 tūkstošus lielu un mazu lasītāju ne tikai uzsākt grāmatu vērtēšanas darbu, bet arī pabeigt to un uzrakstīt savas domas par lasīto.

 

     Projekta “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” īstenošanu un Lielo lasīšanas svētku norisi atbalsta Kultūras ministrija, organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar reģionālajām bibliotēkām un katras lokālās žūrijas dvēseli – skolotāju vai bibliotekāru, kurš uzņēmies šo svarīgo pienākumu, lai grāmatu lasīšanai latviešu valodā būtu nākotne.