Attēls: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Vai jau esi paspējis pieteikties un griezties šajā elpu aizraujošajā karuselī? Ja vēl neesi paspējis pieteikties, tad tieši šobrīd ir īstais laiks, lai to izdarītu un kopā ar citiem dalībniekiem izbaudītu šo aizraujošo un piedzīvojumiem bagāto aktivitāti! Nāc uz Rēzeknes Centrālās bibliotēkas filiālēm – Bērnu bibliotēku un 2. bibliotēku –, piesakies žūrijā, iesaisties lielajā lasīšanas piedzīvojumā un kļūsti par vienu no žūrijas grāmatu ekspertiem! Nebaidies aicināt arī citus – gan draugus, gan radus, gan vecākus!

 

     „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstrādāta un kopš 2001. gada īstenota lasīšanas veicināšanas programma, kurā aktīvi iesaistās arī mūsu pilsētas bibliotēkas – gan Bērnu, gan arī 2. bibliotēka. Bērni, jaunieši un arī pieaugušie, kuri iesaistās žūrijas darbā, kļūst par literatūras ekspertiem, lasa un vērtē (slavē un kritizē) jaunākās grāmatas, kas īpaši izvēlētas šai programmai, un izvirza balvai rakstniekus, ilustrētājus, tulkotājus, izdevējus – visus, kas piedalījušies interesantāko grāmatu tapšanā.

 

     Šobrīd „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijā” tieši Bērnu bibliotēkā jau ir pieteikušies un aktīvi darbojas apmēram 140 dalībnieku. Pagaidām lielākais dalībnieku skaits ir 11+ grupā (42), pēc tam seko 5+ grupa (36), pēc tam ar vienādu dalībnieku skaitu (26) seko 9+ un vecāku grupa un tikai tad 15+ grupa (11). Daudzi no šiem žūrijas dalībniekiem (ekspertiem) jau ir paspējuši izvērtēt izlasītās grāmatas un aizpildīt anketas.

 

     Neuztraucies! Nekas vēl nav nokavēts! Karuselis turpina griezties, un tu vēl vari paspēt tajā ielēkt un līdz decembra beigām griezties šajā karuselī kopā ar mums.

 

     Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2017. gada grāmatu kolekcija pieejama šeit.