Publicitātes attēls

     Jau sešpadsmito gadu Latvijā veiksmīgi darbojas lasīšanas veicināšanas programma “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”. Tā ir valsts atbalstīta Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra iniciatīva, kurai raksturīgs visplašākais aptvērums, tā darbojas katrā novadā, iesaistot par aktīviem lasītājiem un grāmatu vērtētājiem tūkstošiem bērnu, jauniešu un no 2012. gada – arī pieaugušos.

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Šis aizraujošais lasīšanas maratons Latvijas publiskajās un skolu bibliotēkās ik gadu pulcē vairākus tūkstošus zinātkāru lasītāju. Katrā vecuma grupā šogad tiek piedāvāts izlasīt un pēc tam arī novērtēt sešas grāmatas, kuras jāizlasa līdz 2017. gada janvārim. Tāpat, kā iepriekšējos gadus, darbosies elektroniskā anketa, ko vajadzēs aizpildīt ikvienam programmas dalībniekam par, viņaprāt, interesantāko grāmatu.

 

     “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijā ir jaunākās, interesantākās un aktuālākās grāmatas. Tajā ir gan oriģinālliteratūra, gan dzeja, gan tulkotā literatūra, kas lasītājiem dod iespēju lasīt, vērtēt un bagātināt savu pieredzi dažādos literatūras žanros.

 

     Gribi piedalīties? Aicini savus draugus, klasesbiedrus un vecākus un nāc uz Rēzeknes pilsētas Centrālās bibliotēkas filiālēm – Bērnu bibliotēku un 2. bibliotēku, piesakies par ekspertu un iesaisties lielajā lasīšanas piedzīvojumā!

 

     Turpinājumā vari  ielūkoties “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2016” grāmatu kolekcijas sarakstā!