Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     15. decembrī Rēzeknes festivāla parkā svinīgi tika iedegta pilsētas galvenā egle un atklāts Ziemassvētku ciematiņš. Šī pasākuma laikā „Bērnu un jauniešu žūrijas” dalībnieki kā allaž saņēma Rēzeknes pašvaldības sarūpētās saldās dāvanas.

 

 

     „Bērnu un jauniešu žūrija” ir lasīšanas veicināšanas programma, ko īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību un valsts Kultūrkapitāla fondu.  Tās darbā var iesaistīties ikviens atbilstoša vecuma bibliotēkas lietotājs, lasot un vērtējot kolekcijā iekļautās jaunākās un interesantākās grāmatas – gan tulkoto, gan latviešu oriģinālliteratūru.

 

     Projekts „Bērnu un jauniešu žūrija” Latvijā (arī Rēzeknē) sekmīgi tiek realizēts jau 12 gadus un noslēdzas ar Lielajiem lasīšanas svētkiem, kad tiek sumināti grāmatu autori un arī čaklākie lasītāji. Šogad lasīšanas maratonā iesaistījās 132 rēzeknieši (pagājušajā gadā – 92). Visaktīvākie bija 5.–7. klašu eksperti (48 skolēni). Prieks, ka  kuplā skaitā tika pārstāvēta arī „Vecāku žūrija” –  projektā  iesaistījās bērnu mammas un tēti,  tādējādi stiprinot lasīšanas tradīciju ģimenē.

 

     Rit Ziemassvētku gaidīšanas laiks, tas ir pārdomu periods, kad  atskatāmies uz padarītajiem darbiem. Tādēļ Rēzeknes Bērnu bibliotēkas darbinieces atgādina – tie bērni, kuri vēl nav paguvuši izlasīt visas grāmatas, darbu vēl var turpināt līdz šī gada decembra beigām. Janvārī tiks apkopoti lasīšanas maratona rezultāti un pēc elektroniski aizpildītajām anketām  noteiktas Latvijas bērnu visaugstāk novērtētās grāmatas.