Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Latvijā Tēva dienu svin jau 9. gadu. Rēzeknes Bērnu bibliotēkā 8. septembrī notika Tēva dienai veltīta radošā darbnīca „Dāvana tētim” un bija apskatāma literāra izstāde „Mans tētis – pats labākais!”.

 

     Pēcpusdienā bibliotēkas telpās tikās bērni, kas vēlējās piedalīties radošajā darbnīcā un pastāstīt par savu tēti. Bērni veidoja apveikuma kartītes, tajās zīmēja un rakstīja skaistus novēlējumus tētim, vectētiņam. Katrs bērniņš ar lielu prieku stāstīja, kāds ir viņa tētis, ko viņi dara brīvajā laikā – kāds kopā pilda mājasdarbus, cits iet makšķerēt, kāds ar nepacietību gaida pasākumus pilsētā un kopā ar ģimeni tos apmeklē, cits apmeklē kino. Visi kopā viņi teica: „Mans tētis – pats labākais!”.

 

     Bieži viens no vecākiem dodas uz ārzemēm pelnīt naudiņu, lai varētu nodrošināt ģimeni ar visu nepieciešamo vai piepildīt kādu no tās sapņiem, un tas pārsvarā ir tētis. Dalībnieki, kuru tētis ir ārzemēs, stāstīja, ka viņiem sanāk tikties vienu vai divas reizes gadā, bet viņi vakaros bieži sazinoties pa Skype, pastāstot kas dienas gaitās ir noticis. Bērni skumst, kad tēta nav blakus. Tētis ir tas, kurš rada drošību, aizsardzību, stabilitāti.

 

Es pamostos un gaidu Tēta smaidu.

Viņš smaida. Es zinu – man ir viss.

Viņš paņem mani rokās, tur cieši,

Jūtu spēku, mīlestību.

Tēt, vai Tu zini, cik labi jūtos?

Cik mīlēts un pasargāts es?

 

/I. Baumgartes dzejas fragments/

 

     Tēvi, atrodiet vairāk brīvu brīžu, lai būtu blakus saviem bērniem un kopā pavadītu laiku, jo jūsu atvasēm, tas ir ļoti svarīgi! Ieplānojiet vairāk ģimenes izbraucienus, kopā būšanas pasākumus! Jūs, Tēvi, bērniem esat viņu varoņi!