Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     2017. gada 13. maija rītā 2. bibliotēkā ciemojās Rēzeknes 5. vidusskolas 2. b. klases skolēni un skolotāja Rūta Dortāne. Bērni iepazinās ar bibliotēku, ieskatījās bērnu grāmatu plauktos un klausījās Imanta Ziedoņa pasakas.

 

     Pasakās tika pārrunāts tas, ka nevajag otram darīt tā, lai viņam sāpētu, ka Zaļā pasaka māca saudzēt dabu, ka Sarkanā pasaka aicina būt uzmanīgiem rīcībā ar uguni un tā bez gala, jo katrs Imanta Ziedoņa devums ir ar dziļu saturu.

 

     Skolotāja Rūta:

 

     “Man ļoti patīk krāsainās pasakas. Tās māca bērniem atpazīt krāsas, saprast krāsu nozīmi dabā un reālajā dzīvē. Šīs pasakas māca arī saprast, piemēram, sarkanā krāsa ir ne tikai sarkana, bet arī karsta un bīstama. Ar pasakām bērni var izteikt savas emocijas un pārdzīvojumus. Saprast, ka ne vienmēr ir tikai labais, ka ir skumjas, prieki, dusmas un bēdas. Iemācās saprast, ka beigās, lai kas arī nenotiktu, vienmēr būs kas gaišs un skaists.”

 

Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pasākuma turpinājums notika Ziemeļu mikrorajona parkā. Atzīmējot Valsts valodas dienu, skolēni ar krītiņiem uz asfalta rakstīja tautas dziesmas māmiņām un I. Ziedoņa citātus no “Krāsainajām pasakām”.

 

     “Pasaku jau ir ļoti daudz un tās nekad nebeidzas.” (I. Ziedonis “Dzintarainā pasaka”)

 

     Fotogrāfijas no šīm aktivitātēm var aplūkot šeit!

 

Informējam

 

     Pilsētas 2. bibliotēkā visu mēnesi var apskatīt Rēzeknes 5. vidusskolas 2. b. klases skolēnu zīmējumus par krāsaino pasaku tēliem (sk. Rūta Dortāne), kā arī 2. b. klases skolnieces Madaras Dundas gleznu izstādi. Madara darbojas Jeļenas Antonovas bērnu mākslas studijā.