Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     26. novembrī Rēzeknes Bērnu bibliotēkas darbinieces, iejutušās vistiņas Dūdiņas un vilka Pelēča lomā, viesojās katoļu pirmsskolas izglītības iestādes grupiņā „Incīši” (skolotāja Anita Dakule).

 

     Rīta stunda „Mini manu mīkliņu”, kā jau vēsta nosaukums, sākās ar mīklu minēšanu. Tā kā bibliotekāres bija pārtapušas par pasaku personāžiem, bērniem bija jāuzmin, kur dzīvo un no kā pārtiek šīs būtnes, jānosauc grāmatas par vilku un vistiņu.

 

     Tad bērniem tika lasīta ar K. Lorenas un S. Alastras grāmata „Vistiņa iemīlējusies”. Lai viņiem būtu interesantāk, priekšā lasīšana mijās ar stāstīšanu. Grāmata „Vistiņa iemīlējusies” vēsta par vistiņu Dūdiņu, kas ir šuvēja kūtī. Viņa slepus bija iemīlējusies balodī Volafonā. Kādu dienu viņai radās ģeniāla doma, kā savaldzināt daiļo un pašapzinīgo putnu. Viņa uzšuva tērpu kā ūbelei. Lai pievērstu sev uzmanību, vistiņa pārtapa par kādu citu, piemērojoties savam apbrīnas objektam. Tas ir pamācošs stāsts par savstarpējām attiecībām, par sevis meklēšanu un novērtēšanu.

 

     Pēc grāmatas izlasīšanas bērni mācījās izteikt savu viedokli par dzirdēto tekstu. Tika atzīts, ka mēs visi esam tik dažādi, nav labu vai sliktu cilvēku, skaistu vai neglītu… Katram ir jāpieņem sava būtība, nav jēgas izlikties labākam nekā esi, jo meli vienmēr tiek atmaskoti. Katrs mēs esam vērtība, un vislabāk būt tādam, kāds esi! Būt pašam nemaz nav tik viegli, tas jāapgūst visu dzīvi.

 

     Lai rīta stundu padarītu atraktīvāku, bibliotekāres uzdeva mīklas par dzīvniekiem, putniem, dabas parādībām. Lai mīklu minēšana būtu raitāka, viņas palīdzēja bērniem, dzīvniekus un putnus atdarinot ar žestiem, balsi un kustībām. Par pareizo atbildi katrs bērns saņēma saldu balvu.

 

Noslēgumā vistiņa Dūdiņa un vilks Pelēcis aicināja iemūžināt mirkli kopīgā fotogrāfijā.