Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Pēc garās ziemas mūs priecē silti saules stari, pirmie pumpuri, tikko no zemes izspraukušās sniegpulkstenītes un jautras putnu čalas. Ikdienā rodas vēlme darboties – pašu rokām izgatavot kādu interesantu dāvanu dzimšanas dienai, vārda dienai, telpu rotāšanai vai mīļa cilvēka pārsteigšanai kādā nozīmīgā dzīves notikumā.

 

     No 3. līdz 17. martam Rēzeknes Bērnu bibliotēkā ir skatāma radošo darbu izstāde „Mans hobijs – vislabākais”, kas tapusi, sadarbojoties ar Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru (ARPC) „Zeimuļs”.

 

     Izstādē ir aplūkojami ARPC pulciņa „Rotājumi no pērlītēm” dalībnieku pērlīšu vēršanas tehnikā darināti ziedi, koki, dažādi dzīvnieciņi un neparastas rotaslietas: auskari, gredzeni, kaklarotas, rokassprādzes un citi ļoti krāšņi aksesuāri.

 

     Bibliotēkas apmeklētājus priecē arī pulciņa „Vilnas velšana” skolēnu filcētie dzīvnieciņi – zaļā vardīte, skaistule mārīte, peļu pāris, Lieldienu zaķi, dažnedažādi kaķi un krāšņi ziedi.

 

     Izstādē var aplūkot draudzīgus zirnekļus un noslēpumainus daudzkājus, amizantas lellītes, košus dziju rotājumus, Lieldienu dekorus, oriģinālas apsveikumu kartiņas, skaistas sveces un citas bērnu rokām darinātas lietas. Krāšņie darbiņi tapuši pulciņa skolotājas Evitas Kovaļenokas vadībā.

 

     Rēzeknes Bērnu bibliotēkā jūs varat iepazīties arī ar ideju grāmatām un praktiskiem žurnāliem radošiem cilvēkiem – „Čaklās Rokas”, „Rokdarbu Vācelīte”, „Creativ idee”, „Модное pукoделие” u. c.

 

     Nāciet aplūkot izstādi un gūstiet interesantas idejas pavasara svētku noskaņas radīšanai, dāvanām vai vienkārši jaukas sajūtas uzburšanai ikdienā. Radīsim prieku darbojoties!

 

     Izstādes fotoreportāža šeit.