000
Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

 

Mazākajiem lasītājiem svētku noskaņu radīs kopā lasīšana ar vecākiem. Silta tējas krūze un piparkūkas, ieritināšanās mammas vai tēta klēpī un jauka grāmata, kas gan var būt labāks par šo?

001Grāmatā „Mani mīļie Ziemassvētku stāsti” var iepazīties ar lācēnu, kurš gaida Ziemassvētku vecīti, traukties brīnumainā piedzīvojumā ar princesi un viņas vienradzi, apceļot pasauli kopā ar zinātkāru pingvīnēnu un lidināties starp zvaigznēm ziemeļbriežu pajūgā.

Pārbaudīt pieejamību


002Kādēļ vectēvam būtu vajadzīgs skrituļdēlis? Ko Ziemassvētkos dara fejas un elfi? Kas notika kūtiņā Ziemassvētku naktī? Grāmata „Brīnumainie Ziemassvētku stāsti” pārsteigs ar dzīvespriecīgajām ilustrācijām un palīdzēs uzburt iztēlē ainas no Ziemassvētku vecīša un viņa palīgu gaitām.

Pārbaudīt pieejamību


003Agijas Stakas, Gundegas Muzikantes un Zanes Raičenokas-Raišonokas ilustrētā stāstu un dzejoļu grāmata „Ziemassvētku brīnumi” noderēs lasīšanai kopā visai ģimenei un rosinās sirsnīgas sarunas. Grāmatā apkopoti vairāku latviešu autoru dzejoļi un grāmatu fragmenti.

Pārbaudīt pieejamību


004Māra Reinberga pasaku „Ziemassvētki Mēnessciemā” var gan lasīt, gan arī klausīties grāmatai klāt pievienotajā diskā. Mēnessciemā kādā kūtiņā dzīvo raibu raibā kompānija – teliņi un govis, pīlītes un zosis, cālīši un citi kustonīši. Kad ierodas zīlniece Zīlīte ar ziņu, ka tuvojas Ziemassvētki un drīz būs dāvanas, rijīgā Kode mēģina sabojāt svētkus. Vai Kodei tas izdosies?

Pārbaudīt pieejamību


005Lelo Tungalas grāmata „Sniegavīra Ludviga laime” vēsta par sniegavīru Ludvigu, kurš ļoti ilgojas nokļūt istabā un palūkoties uz izpušķoto Ziemassvētku eglīti. Vēlēšanās piepildās, ja nāk palīgos draugi. Kas palīdzēs Ludvigam?

Pārbaudīt pieejamību


006Vai akmens laikmetā svinēja Ziemassvētkus? Flinstonu ģimene noteikti! Pēc bērnu iecienītās multfilmas motīviem sarakstītā grāmata „Flinstoni pie svētku eglītes” patiks spraigu sižetu cienītājiem.

Pārbaudīt pieejamību


007Somu rakstnieks Mauri Kunnass, šķiet, ir vislabākais Ziemassvētku vecīša pazinējs. Asprātīgās un jautrās grāmatās viņš izstāsta, kā dzīvo Ziemassvētku vecītis tālajā Ziemeļpolā. Vai vecītis viens pats gatavo visas dāvanas, kas jāizdala Ziemassvētkos? Kas ir viņa čaklākie palīgi? Kad visas dāvanas ir izdalītas, Ziemassvētku vecīša ciematā iestājas brīvdienas. Ko vecītis dara brīvdienās? Un kādas dāvanas saņem pats? Grāmatas „12 dāvanas Ziemassvētku vecītim”, „Ziemassvētku vecīša ziemas brīvdienas” un „Ziemassvētku vecītis” stāsta par bērnu visgaidītākā ciemiņa – Ziemassvētku vecīša dzīvi.

Pārbaudīt pieejamību

Pārbaudīt pieejamību

Pārbaudīt pieejamību


008Annas Kasalisas grāmata „Pelēns Peksis Ziemassvētkos” rosinās mazos lasītājus padomāt, vai ir bijuši līdzjūtīgi un palīdzējuši tiem, kam tas ir bijis visvairāk vajadzīgs.

Pārbaudīt pieejamību


009Kaķenīte Mince nobīstas no staigājošas eglītes un paslēpjas uz jumta. Drošs paliek nedrošs, lejā Mince nekāpj, līdz… Kas notiek tālāk, var lasīt Džūditas Kerras grāmatā „Minces Ziemassvētki”.

Pārbaudīt pieejamību


010Reiz zāģītis ļoti gribēja kļūt par Ziemassvētku dāvanu. Bet zāģus taču neviens nedāvina Ziemassvētkos! Vai zāģītim izdevās piepildīt savu sapni, var lasīt Ineses Paklones grāmatā “Ziemassvētku zāģītis”.

Pārbaudīt pieejamību


011„Vinnija Pūka Ziemassvētku krājums” priecēs šī draiskā lācēna fanu sirsniņas un aizvedīs Ziemassvētkos ciemos pie Vinnija Pūka, Sivēna, Tīģera un citiem Simtjūdžu meža iemītniekiem.

Pārbaudīt pieejamību


012Ingo Zīgnera grāmatas „Mazais pūķis Kokosrieksts apciemo Ziemassvētku vecīti” galvenais varonis pūķis Kokosrieksts nekad nav saticis Ziemassvētku vecīti un saņēmis dāvanas. Kad Pūķu salu ziemā klāj ledus un sniegs, pie salas uzrodas divi pingvīni, meklējot ceļu uz Dienvidpolu. Kā izrādās, ceļu zina tikai Ziemassvētku vecītis. Pūķis Kokosrieksts un dzeloņcūka Matilde dodas ekspedīcijā pie Ziemassvētku vecīša…

Pārbaudīt pieejamību


013Ziemassvētku vecītim katrā  valstī ir vajadzīgi čakli, drosmīgi un attapīgi palīgi. Vecīša oficiālais svētku rīkošanas palīgs Rīgā, rūķis Buziņš, gatavojas doties pensijā, tāpēc Ziemassvētku vecītis ierodas Latvijā, lai izvēlētos sev jaunu palīgu. Kurš tas būs? Meklē atbildi Vitas Štelmaheres grāmatā „Ziemassvētku vecītis Rīgā”.

Pārbaudīt pieejamību


Kādas vēl grāmatas Bērnu bibliotēkā ir par Ziemassvētkiem? Tās būs jānāk pētīt pašiem!