Foto: www.rezeknesbiblioteka.lv

     Augusta beigas Bērnu bibliotēkā ienāk ar vairākām jaunām grāmatām. Ielūkosimies dažās!

 

     Monikas Vaicenavičienes grāmata „Kas ir upe?” aizvedīs ceļojumā uz un gar upi, iepazīstinās ar upes krastos mītošajiem dzīvniekiem, pastāstīs, kā radušies upju vārdi, kas vieno tautas, kuras dzīvo upju krastos, un atklās dažādus interesantus faktus par upēm. Vācu mežzinis Pēteris Vollēbens grāmatā „Vai zini, kur dzīvnieki mīt?” stāsta par tiem dzīvniekiem, ko ir saticis mežā, pļavā, ceļojumos un pat savā istabā. Arī Ingrīdas Bērziņas grāmatas „Jauka dzīve šaizemē” košās putnu fotogrāfijas un nelielie stāstiņi patiks mazajiem dabas mīļotājiem. Kā veidojas klimata pārmaiņas un ko var darīt cilvēks, lai dabu un klimatu saglabātu pēc iespējas ilgāk nemainīgāku, var lasīt Matildas Māstersas grāmatā „123 supergudri fakti, kas jāzina par klimatu”.

 

     Nez, ko varētu darīt vectēvs, kurš izlēmis nepaklausīt nevienu tieši savā 80 gadu dzimšanas dienā? To var lasīt Rebekas Lukošus grāmatā „Nepaklausīgais vectēvs”, savukārt omei no Marka Uves Klinga grāmatas „Diena, kad ome salauza internetu” izdevās uz vienu dienu izslēgt internetu visā pasaulē. Nu Tifānijas māsa Luīze nevar klausīties savu iecienīto mūziku, picu zēns nezina, kur viņam jānogādā picas, bet vecāki atgriežas ātrāk mājās no darba.

 

     Mare ir nupat pamodusies, kā saņem ziņu, ka pilsētai tuvojas miega migla. Visi par to priecājas, jo varēs izgulēties saldā, stiprinošā miegā, pēc kura būs iespējams paveikt tik daudz. Tikai ne Mare! Mare ir izlēmusi izdarīt neiespējamo – pārvarēt miega miglu un neaizmigt. Vai tas meitenei izdevās, var lasīt Grietas Baulas grāmatā „Mare un miega migla”.

 

     Izdziedāt noskaņu dziesmas visiem gadalaikiem cauri palīdzēs Lailas Ābolas un Leontīnes Apšenieces dziesmu grāmata bērniem „Gadalaiku rotaļas”. Ņemot talkā jautrus pantus, iemācīties skaitīt līdz desmit un vēl mazliet palīdzēs Guntas Šnipkes grāmata „Desmit desas debesīs”. Savukārt Mašas Zurikovas „Bilingvālā ābece” palīdzēs saskatīt kopīgo un atšķirīgo latviešu un krievu alfabēta burtos.

 

     Vinetas Kravales grāmata „Vāverēns Sams” stāsta par kādu gluži parastu vāveru ģimeni, kurā vāverēns Sams iet uz skolu, mācās draudzēties, slimo, palīdz vecākiem. Reizēm ikdienas situācijas var būt sarežģītas, un tad vāverēnam Samam nāk palīgā Māmiņa ar brīnumainajiem riekstiņiem. Grāmata noderēs, lai rosinātu sirsnīgas sarunas ar bērniem un palīdzētu viņiem augt.

 

     Nāciet uz Bērnu bibliotēku pēc šīm un citām grāmatām!